Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een massale aanval van strubbelingen

Nu het goed en wel opgelost is, een schoonheidsfoutje hier en daar uitgezonderd, gaan we maar verder gaan met het hoofdstuk: “wat er de laatste dagen allemaal fout liep”. Wil dat zeggen dat we nog niet aan het einde van Murphy’s activiteiten gekomen zijn? Of dat Kulleprul jeuk heeft gekregen van het hitte? Wat het ook is, het is hier een periode van … zijn dat tegenslagen? Neen toch. Is dat ongeluk? Ook niet. Dus om het kind een naam te geven, het is een periode van pure strubbelingen. Zo!

Slow’s website of blog, ook al omdat we zelf niet goed weten wat het is, is gehackt. Nu niet massaal gaan vragen naar de url ervan want dat is iets waarvan we weten dat het onze gekende lezers niet zal interesseren en bovendien zullen de ons gekende lezers wel weten welke richting die pagina uitgaat. Gehackt dus.

Op een morgen ergens tussen het probleem van de probleemmaat en de probleemautomaat in kon hij niet meer op zijn administratiepaneel. Niet! En bij het openen zagen ze een wit blad. Onbeschreven. Zo wit als sneeuw nooit kan zijn.

Slow bekeek zijn wtf … oeps ftp en zag dat er daar in het midden van de nacht een bestand was gedropt dat er niet thuishoorde. Hij contacteerde de provider. Dat kwam omdat hij E107 gebruikte en niet de laatste versie had geladen, zegden die. Nu zijn ze hier niet volledig onkundig van enig pc-gedoe maar er is wel een verschil tussen het dagelijkse en het restaureren van, maar weer eens, een ander zijn stommiteiten. Slow kreeg een mail van de provider waarin beschreven stond wat hij moest doen.

Op een forum over het betreffende probleem vond hij ook een heleboel informatie waaruit bleek dat het wel eens aan de provider zelf kon liggen die om een bepaalde reden het ganse spul blokkeerde als er een DDoS-aanval had plaatsgehad. Dat omdat er na zo een DDoS-aanval teveel verkeer op de betreffende site zou zijn.

Om kort te zijn, er waren tegenstrijdige berichten. Dus heeft Slow er ferm zijn tijd in gestoken om alles te repareren. En net toen hij er het bijltje bij wou neergooien, vond hij de sleutel. Nu is zijn website er weer, alleen zijn hier en daar de speciale lettertekens wat verbasterd. Maar dat komt ook wel weer goed.

Vanmorgen stond mske op. Slow zat hier met een beteuterd gezicht. Op mskes vraag wat er scheelde zei hij dat één of andere snoodaard vannacht zo twee bestanden op de website van de zaak had gezet. Die is dus nu ook gehackt.

Previous

Het protmachien

Next

De kannibaal

4 Comments

 1. Han

  Je zakelijke site is dus geïnfecteerd via Slow’s website, Automatische inlog, je computer de wachtwoorden laten onthouden is iets wat er mede de oorzaak van kan zijn.

  Automatische inlog is iets wat je niet aan zou moeten hebben staan, de ‘onthoud mij’ knopjes zijn eigenlijk levensgevaarlijk.

 2. ms

  Zo zit het niet. Er is geen automatische inlog aangezien die zakelijke site nooit volledig af is geraakt en dus niet echt in gebruik is. Er wordt praktisch nooit op ingelogd. Bovendien heeft die een andere inlog dan de andere.

  Het heeft wel degelijk te zien met een probleem met die E107.

 3. Wat hebben hackers daar nu aan!

  Eén van de kleinkinderen had op Facebook een account gemaakt voor mij. IK ben nu niet echt een Facebook fan maar nu die er toch is ga ik af en toe kijken.Zo weet ik oa.wat de kleinkinderen allemaal uitspoken,hihi.
  Onlangs wilde ik ook eens gaan kijken en ik kon niet meer in mijn eigen account want die behoorde nu toe aan een zekere meneer patrick Boudry!Wat heeft die man daar nu aan.Ik vind dat louter pesterij.Ik heb in elk geval iedereen verwittigd zodat ze mij kunnen verwijderen uit hun vriendenkring.

 4. ms

  Daar is mijn verstand te klein voor. Ooit gaf Kozzeke mij de uitleg dat die mannen die virussen lanceren dat doen op bestelling van die mannen die antivirusprogramma’s ontwerpen. Daar kan ik de logica nog van snappen, maar hackers? Misschien eens aan Kozzeke vragen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén