Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De krollekes

Nu is mske tevreden dat ze krulhaar heeft. Het is gemakkelijk. Ze kan het zelf knippen. Kammen mag maar is niet noodzakelijk. Eens efkes met haar vingers er door en klaar. Niet dat mskes haar geen kuren kan hebben hoor. Sommige dagen is het echt dwarsig maar dan doet mske gewoon of ze het niet ziet. Nu niet dat het nog zo erg krult als ooit maar toch genoeg om er plezier van te hebben.

Maar ooit heeft ze die krollekes gehaat. Toen ze zo 16-17 jaar was, was steil haar absoluut mode. Diegenen die het hadden die pronkten er mee. Sommige meisjes streken de krullen of golvingen glad op een strijkplank. Anderen hadden een stijltang om hun haar te ontkrullen, al heette dat toen zo nog niet en anderen gingen er gewoon voor naar de kapper en hadden daarna eerder een kapsel zoals dat van de muzikanten uit die hippe groepen van toen.

Dat het allemaal niet goed was voor het haar, dat wist mske ook wel. Zodoende deed ze er na het wassen vloeipapier rond en schoof er schuivertjes in.

Gevolg: daarna had ze ribbelkes in plaats van krulletjes.

Previous

Ik, mijzelf en wij

Next

Gemompeld commentaar

4 Comments

  1. Haha…zo zie je maar..wie krullen heeft wil steil en wie steil heeft wil krullen! Ik deed in m’n tienerjaren altijd kleine vlechtjes in als ik m’n (hartstikke steile lange) haar gewassen had…na een nachtje erop slapen waren dat dan ook ribbeltjes!! hahahahahaaa! Kan me niet heugen dat steil haar hier ooit ‘in’ was hoor…elke meid wilde krullen!

  2. Ken dat Ms-ke. Naomi heeft ook wat krullen in haar haar en zij gebruikt ook zo’n stijltang. Is natuurliijk niet goed want dat droogt geweldig haar haren uit; maar …
    zij is nu op die leeftijd van zestien hé … )))

  3. Die ribbeltjes tijd heb ik ook nog gekend ,maar ik wilde geen vlechtjes want dat deed pijn (vond ik).Dus steil haar. Mijn moeder liet me dan voor mijn plechtige communie een permanent zetten. Menslief ik liep dan een half jaar met een bobbykop rond(zo noemden we dat= allemaal fijne krullen) en als je dan je haar waste kon je er met geen enkele kam door. vreselijk. Ik heb nooit meer “gezaagd” voor krollekes.

  4. Je mag trots zijn op je haar, krulhaar is ZO mooi! Mijn haar is wanneer ik opsta niet stijl en ook niet krullend, dit maakt een tussenin met bekken waarvan ik walg.. Oplossing; de strijkplank (mijn arme haren worden zo vermoord maar ach) of een staart. Geef mij die krullen dan maar! x

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén