Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ons broodje is gebakken

Tegen de normale gang van zaken in stonden Slow en mske vanmorgen vroeg al om twintig voor negen voor de deur van de Lidl. Waarom zo vroeg? Gewoon omdat ze niet wisten hoe lang ze er over zouden doen om daar per fiets te geraken. Waarom de Lidl? Omdat er vandaag broodoventjes in de Lidl stonden.

Nu zijn ze hier nogal tegen dat gedoe om te wringen om iets vast te krijgen. Zodoende hebben Slow en mske nog nooit gaan staan wringen in de Lidl.

Maar nu wilden ze absoluut zo een oventje. Ze wilden dat uitproberen.

We hebben hier al dikwijls genoeg het probleem met de bakkers langs hier uitgelegd. En we hebben ook al verteld dat Slow en mske al twee keer een hele tijd zelf bakten, maar dan wel met de nadruk op zélf. Deeg maken, kneden en bakken in de gewone oven. In 2005 kreeg mske een muispols. Dat had met dat brood niks te zien, alleen was dat nogal onhandig voor het kneden. En later kreeg Slow last in zijn schouder. Met hetzelfde gevolg: ze kregen weer broodproblemen.

Kijk! Alle commentaren ten spijt, als dat oventje de oplossing blijkt te zijn, kunnen Slow en mske achteraf nog overwegen om elders een andere te kopen. Maar als dat oventje goed werkt ziet mske daar nu echt het nut niet van in.

Ze brachten ineens zo van die samenstellingen mee. Om te beginnen. Later kunnen ze nog zien of ze die gaan blijven gebruiken of terug zelf alle ingrediënten gaan mengen. Dat is nu nog niet aan de orde.

Het eerste broodje rolde zo tegen drieën uit het oventje. Een wit brood. En weet je wat? Door de geur van dat broodje kregen Slow en mske toch honger zeker en dus hebben ze maar gevieruurd. En de helft van dat broodje was op. Net nu mske haar achtste kilo kwijt was.

Het volkorenbroodje was klaar om vijf uur. En Slow kreeg net weer een hongertje. Het volkorenbroodje is niet half op. mske heeft deze keer wel aan de baskuul gedacht.

Nu nog Waldkorn. Dat zei mske. Ze weet wel waar ze die kan bekomen. Bij de boerenbond-maar was dat nu al samengesteld- en bij O’Cool. Dat zal eerst nog eens uitproberen worden welke het wordt.

Previous

Dat is een gedacht zoals een ander

Next

Als er één ding van mij is is ’t mijn leven

5 Comments

 1. Ik zei het in dat vorig postje al(kneden) Het brood uit zo’n oventje is erg lekker,maar ik verteer het niet goed en juist omdat we deden zoals jullie nu hebben gedaan :het veel te vers opeten!! Het had nooit tijd om “uit te zweten” ,bijna warm werd het al opgegeten.We gaven het oventje ondertussen weg aan de oudste zoon.

  tja als er zo’n acties zijn in de Lidl of de Aldi moet je er echt al vroeg bij zijn.Het is toch een bewijs dat de acties echt aanslaan en de prijs speelt zeker een grote rol.Ze kopen dan ook in het groot aan en zo kunnen de prijzen omlaag geduwd worden.Service krijg je ook.Ik had met mijn eerste digitaaltje in de garantie periode problemen met een te vlug aflopende batterij.Ik bracht het binnen en kreeg drie weken later een totaal nieuw digitaaltje en zelf een nieuw tasje erbij.

  Ik wens je alvast veel bakgenot en eetgenot.Denk aan je weegschaal hé!!!!

 2. Krijg er trek van als ik dit hier alleen maar al léés!

 3. ms

  @ Magda : wel ik heb ook al verscheidene keren gehoord dat de laptops van de Aldi ook zo goed zijn en toch durf ik me daar niet aan wagen. Het is natuurlijk een heel verschil of je zoiets nu voor persoonlijk of voor professioneel gebruik nodig hebt.

  Maar zoals gezegd, de grootste hekel heb ik wel degelijk aan het wringen, al viel dat vanmorgen wel mee. Er stond wel veel volk te wachten maar die kwamen niet voor die (5) broodoventjes maar wel voor al dat fietsgerei.

  @ mizzD : wuifwuifwuif (van van de geur richting Nederland).

 4. Mske , wat die laptops bereffen:de leraar op de avondschool (een ingenieur) zei dat de laptops van de Aldi of Lidl altijd een sprong vòòr waren op die in de winkels!Dus zeker geen aftandse pc’s.Tja voor zo’n grote bestellingen doet de industrie wel een extra inspanning.

 5. hè nog iets:ik zou voor professioneel gebruik ook liever bij een handelaar langsgaan hoor.Directe service is soms wel eens nodig en dat heb je niet in die warenhuizen.Wel service maar toch met een beetje geduld.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén