Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Iedereen onschuldig behalve de onschuldigen

De kop viel ons op. De kop die zei dat een vrouw was vrijgesproken voor het doodrijden van kleine Quinten twee jaar geleden.

Niet dat wij vinden dat die vrouw niet mag vrijgesproken worden, niet dat wij vinden dat die vrouw er schuld aan heeft. Er zijn zoals altijd meerdere waarheden. Wij hoeven geen oordeel te vellen.

Waarom die kop ons twee jaar na de feiten nog opvalt is wel omdat we het er in die tijd ook over hadden. Niet over schuld of onschuld of misschien wel maar dan op een andere manier.

Want terwijl de vrouw nu wordt vrijgepleit werden indertijd twee onschuldigen 22 uur vastgehouden voor verhoor.

Hoe zou het met die mensen intussen zijn?

Previous

Vrijheidsbeperking aangeklaagd

Next

Drukke bedrijvigheid in het weekend

1 Comment

  1. gettie

    Erg voor Quinten , zijn leventje is voorbij ocharm.Het verdriet van zijn ouders zal heel moeilijk wegebben.Zij zullen wellicht ook last hebben van misplaatste schaamte omdat ze eerst geloofden dat de nieuwe bewoners de daders waren.
    Tja en voor de overige buurtbewoners is het makkelijker om mee te lopen met de massa dan moeten ze niet zelf nadenken! De onschuldigen zullen zich nooit happy voelen op de eventuele buurtbbq.
    Jammer dat een tragisch ongeval zo onterecht een zware wissel trekt op een ganse buurt. Ik denk niet dat ik er zou kunnen blijven wonen.
    De echte “schuldige” zal het ook wel heel moeilijk hebben mag ik hopen toch.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén