Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Maar komt dat gewoonlijk niet direct?

Toen mske ergens vorige week met haar lage schoenen ergens naartoe was geweest en ze toch geruime tijd en flinke afstand aan haar voeten had gehad, bedacht ze dat ze een andere oorzaak voor die verduvelde nachtelijke pijnlijke krampen moest gaan zoeken.

Toen ze gisteren, met haar oogielen op haar fiets, de acht kilometer naar en de acht kilometer terug van de bbq had gereden waren ze wel moe maar hadden nog geen zin in slapen. Dus keken ze nog maar even naar “Le fabuleux destin d’Amélie Poulain” die Slow deze week had opgenomen.

En tijdens die film kreeg ze ineens “krak” een kramp in haar kuit. Een gewone kramp die ze bedwong met efkes tegen te wringen.

Na de film echter kon mske niet meer recht. De wreedaardige kwaadaardige boosaardige krampen waren daar. Slow stond er hulpeloos bij. Die pijn zit dan in haar bovenbenen en trekt tot in de onderste regionen van haar rug.

“Het is de fiets” zei mske toen ze in bed geraakt was. Die nieuwe ouwe fiets die ze zich een dikke maand geleden kocht omdat de andere eigenlijk veel te zwaar was. Die nieuwe ouwe fiets waar ze zo vlot mee rijdt, die even groot is als de andere maar waar ze toch op een andere manier op zit en waarschijnlijk meer haar bovenbenen moet gebruiken dan bij de andere.

Kort gezegd: melkzuur dus. En daar is niks anders aan te doen dan het er af te trainen.

Maar hoe komt Slow dan serreworig aan die krampen? Dat kan toch niet komen van mskes nieuwe ouwe fiets?

Previous

Hoe sterk is de eenzame fietser

Next

Nog een geheim

7 Comments

 1. bea

  Lang geleden dat ik nog kramp had maar ik kan me nog heel goed voorstellen hoe ‘plezant’ dat is, brrrr. Beiden melkzuur? Trainen dan maar, oefenen en blijven oefenen

 2. ms

  Wel, als ik het zo echt bekijk hadden wij ook geen echt probleem tot ik die andere fiets kocht. En is het echt wel sedert dan.

  Slow? Misschien rijd ik rapper met mijn nieuwe ouwe fiets, die heeft 7 versnellingen voor iets, en moet Slow daardoor ook harder trappen.

  Wat zou dat geven met 21 versnellingen?

  Volgens de fabrikant is dat namelijk aan te raden als je oostelijker woont dan Leuven.

 3. Hehe…door je antwoord hierboven begrijp ik wat serreworig is hahaha! Tja…zou best kunnen hoor…van fietsen heb ik geen kaas gegeten, maar elke verandering van het gebruikelijke in beweging kan eerst spierproblemen geven. En Slow moest dus ineens Fast worden? dat kán alleen maar problemen geven natuurlijk hehe!

 4. ms

  Maar ergens denk ik dat dat melkzuur optreedt terwijl je aan ’t bewegen bent, niet achteraf, en dat het daardoor dan komt dat je plots kan verstarren en geen meter meer vooruit kan, wat dan weer klopt met dat rechtkomen, dat was zo ongeveer een meter te weinig.

  Jaaa, soms denk ik nog zo eens aan een dialectwoordeke dat ik nog niet gebruikte en serreworig is er eentje van.

 5. als je zo’n hevige kuitkramp krijgt kan dat beteren door je voet helemaal in een haakvorm te zetten

  dat zou inderdaad melkzuur zijn
  oververmoeidheid van de spieren

  serreworig heb ik ook nog nooit gehoord
  tsjeetjeworie daarentegen wel, haha, maar dat is iets gans anders

 6. Ik denk dat je het kwijt geraakt door regelmatig met die fiets te rijden en probeer eens niet in overdrive te rijden zodat Slow zich niet zo moet spoeien!!

 7. ms

  Wel we rijden haast dagelijks met die fiets, het is maar als we iets verder gaan rijden dat het gebeurt. Dat was niet zo met de vorige fiets. Toen reden we 60km op een dag zonder problemen van krampen.

  Het is dus wel, volgens mij, te wijten aan een andere manier van rijden met deze fiets. En die pijnlijke situatie moet er uit éér ik ook maar er ga aan denken om nog eens 60km te gaan doen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén