Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De grote zeggers

Meestal schrijven we niet over dingen zoals hiernavolgend. Maar op een inspiratieloze maandagmorgen zullen we ’t er moeten mee doen.

Jaren geleden in mskes kindertijd was er het Vaticaans Concilie. Daardoor kwam paus Johannes XXIII soms op TV. Daar dienden pausen dus voor.

Later kwamen er anderen en het enige belangrijke nieuws was dan de witte rook uit een schouwpijpke. Er kwam de paus die veel op reis ging en er was de paus die eeuwig en altijd tegen de grond ging en die ging kussen. Daar dienden pausen dus ook voor.

Sedert we hier echter een leuterende aartsbisschop hebben lijkt het wel of die aartsbisschop en de paus mekaar concurrentie aandoen in het verspreiden van ongevraagde meningen. Ach, de oplossing is gemakkelijk, je gaat dat gewoon niet lezen. mske is niet beïnvloedbaar door leuteraars maar er zijn er anderen. En door het herhaalde opdreunen van die scheve ideeën zou het bij sommigen wel eens kunnen blijven plakken.

We hebben ondertussen genoeg gezien tot wat het kan leiden als iemand, die het beter meent te weten, zijn bedoelingen staaft met: “het mag niet van de paus!” of “het moet van de paus!”

Is het nog geen tijd voor een Vaticaans Concilie? Dan heeft die mens ook een bezigheid en laat hij de anderen met rust.

Previous

Beschermd: Het vervalste verhaal onvervalst

Next

Neem daar nu eens een voorbeeld aan

6 Comments

 1. Helemaal geen verstand van pauselijke zaken…maar dat er dingen, als ze maar vaak genoeg gezegd worden, voor waar worden aangenomen, dát komt maar al te vaak voor helaas.

 2. Ik heb zoals je las niets met het katholieke geloof en van de paus snap ik volkomen niets.

  Fijne dag

 3. tussen zeggen en doen ligt soms een grote afstand hé
  de zeggers, in dit geval, weten zo weinig van het échte leven

 4. bea

  wat de paus zegt of niet zegt, het is mij zowat eender. Moest hij leven zoals hij hoort te leven (volgens de regels van zijn bijbel) dan zou het bijlange niet zo luxueus zijn zoals nu. Maar blijkbaar gebruiken die pausen de bijbelteksten enkel als het in hun kraam past. Ziezo, mijn ongevraagde mening

 5. ewel ik treed Bea bij.Waar halen ze al die rijkdom? Waarom leven zij niet sober? Want aan de top leven ze heel rijkelijk en zeker niet in soberheid . En dan wordt soberheid gepredikt en verdraagzaamheid en nog zoveel meer.Maar zelf zijn ze met een hele hofhouding bezig de gelovigen hun wil op te leggen in de naam van…nooit in hun eigen naam. Ach zwijg me van die hypocrieten.Ik zeg nu niet dat er geen goede onder hen zijn ,maar het zijn juist die anderen die de plak zwaaien. Heel het gedoe nu had nooit mogen gebeuren als ze correct waren opgetreden en niet zo dubbelzinnig handelden. Bah ,meer woorden wil ik er niet aan vuil maken.

 6. Gettie

  Gelukkig zijn er tegenwoordig meer mensen die zelf nadenken en niet klakkeloos volgen. Wie wil er nu nog bij een club zijn waar de leider zelf niet van de wereld is ! Extremen zijn nooit goed, nergens niet, zelfs niet in de liefde.
  Ik behoor tot de generatie die een “schapulierke” op het onderlijfje kreeg na het wekelijks badderen en velen van mijn leeftijdsgenoten zijn dood of ernstig ziek of hadden huwelijksproblemen….. Het zal zeker zijn omdat die heilige net even iets anders te doen had, zoals honger uit de wereld helpen of oorlogen en natuurrampen voorkomen…. of zat hij /zij net aan de rijstpap met gouden lepeltjes !!!?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén