Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De letters uit de gazet

Laatst lazen we in de gazet dat Leterme geen euro van de mensen wou afsnoepen. Vandaag lezen we dat er meer BTW komt op digitale televisie.

Tja, digitale televisie is geen mens … alleen, die betaalt zijn BTW ook niet zelf.

En dan ergeren de journalisten ons ook nog maar eens. In hun trachten zoveel mogelijk uit Japan te halen, lazen we gisteren de vraag of de Fukushima 50 ook gekend als de nuclaire samoerai, nu helden zijn of dat ze handelen uit een overdreven plichtsbesef. Vandaag lezen we dat ze niet met 50 maar met 180 zijn.

Welk belang heeft het nu waarom ze het doen. Ze doen het! En als we dan lezen dat Tepco hun namen niet wil vrijgeven dan vragen we ons af waarom diegenen die rijk zijn geworden van die installatie niet diegenen zijn die nu de zaken op punt gaan stellen.

Goed, stel dat ze kunnen kiezen, ze gaan alle 180 dood en nemen honderdduizenden anderen mee, of ze gaan alle 180 dood en ze worden door honderdduizenden herinnerd en geprezen. In het beste geval hebben ze sjaans en gaan niet dood.

En als troostrpijs, zal er misschien later nog wel een film over hen gemaakt worden door de Amerikaanse filmindustrie. Hopelijk halen ze het, anders loopt die film niet goed af.

En voor wie zich ergert aan dit postje, zoek in het woordenboek, het woord “sarcasme” eens op.

Previous

Baaldagen: het gebeurt niet dikwijls maar het kan

Next

De stoelendans

11 Comments

 1. Ze hebben een verbod om met de buitenwereld te spreken, maar eentje had het gedurfd zijn dochter te bellen en had gezegd: ‘ik heb de doodstraf gekregen..’. Voor mij zijn het helden en ik hoop zo ontzettend dat het ze lukt de boel weer onder controle te krijgen als dat nog kan, maar dat ze het zelf niet zullen overleven staat voor mij wel vast.

  En belazerd worden we doorlopend door regeringen of wat dan ook…hier kregen we vorig jaar nieuwe postzegels: voortaan zou het aankoopbedrag er niet meer opstaan, maar slechts een cijfer, 1 of 2. En nee hoor…dat was niet om prijsverhogingen makkelijk door te voeren…de zegels voor het binnenland waren 44 cent en konden dat nog heel lang blijven..
  Ze kosten sinds 1 januari dus 46 cent! En wie weet wanneer de volgende prijsverhoging er komt…aan de zegels is het niet meer te zien hè!

 2. ms

  Dat hebben ze hier enkele jaren geleden ook ingevoerd, die postzegels met een cijfer op. Wij hebben er nog altijd van twee jaar geleden. Ik had toen een hele camion, allee een klein camionneke, allee enkele dooskes, ingedaan.

  Die reactie van die Japanse premier vind ik anders ook geslaagd.

 3. Ik had wel de nodige extra velletjes gekocht ook ja, maar die zijn nu al op…ik verstuur graag zo af en toe eens een kaartje of zo hè en dan gaat het toch hard!

  Wat heeft die Japanse premier nu weer gezegd? Hij zei ook meteen na de ramp dat er geen gevaar was voor de kerncentrale…ja jaaaaa!

 4. ms

  Hier waren het dooskes van een 100 zegels. We zijn nu aan het laatste begonnen.

  Terugtrekken is ondenkbaar”, zei premier Naota Kan.

  Diegenen die het daar voor het zeggen hebben zijn precies allemaal nogal zeggers.

  De gouverneur van Tokio, Shintaro Ishihara, had gezegd dat de tsunami had omschreven als een ‘straf van God’ wegens de hebzucht van de Japanners. Die heeft zich al geëxcuseerd.

  Maar ondertussen weten ze het wel.

 5. Terugtrekken is te laat en dus niet meer zinvol had ie moeten zeggen..dat was meer richting de waarheid geweest…ze hebben die mensen gewoon opgeofferd..maar ik denk dat in elk ander land de mensen zich niet zo op hadden láten offeren. Japan is toch het land van de kamikaze en de harikiri hè.

  Dat laatste is opvallend…las juist een stukje over een Japankenner die zegt dat Japanners zo helemaal niet denken, dat dat een Westerse denkwijze vanuit het christendom is. Voor Japanners, die heel erg met de natuur leven schijnt het zo te zijn, dat ze dankbaar zijn voor wat ze uit de natuur krijgen, maar dat ze zich ook neerleggen bij het feit dat de natuur soms zich ook weleens tégen de mens keert, vandaar ook die vrij stoïcijnse houding nu.
  Is die gouverneur zeker een beetje boel verwesterd?

 6. ms

  Tact hebben ze niet echt getoond in elk geval.

  Wel dat dacht ik ook toen ik die uitspraak van die gouverneur las, dat dat echt wel klonk zoals het al zo dikwijls uit de mond van andere religies geklonken had. Dat is ook een manier om er mee om te gaan, tot het hen overkomt natuurlijk.

 7. het zijn helden, zoveel is zeker
  maar inderdaad die grote bazen, die zouden daar nu ook moeten zijn, en hun werknemers steunen

  stel je voor, de familie van die mannen, die weten nu al dat die bezig is aan een soort van zelfmoord

  straffe uitspraak was dat, de straf van God, eerder de straf van de mens, in zo’n gebieden waar aardbevingen vaak voorkomen moet je geen kerncentrales zetten, dat is om problemen vragen, je zou denken dat ze dat toch eerst goed uitpluizen, er staan daar toch wetenschappers aan en zo

 8. Die ‘ 5O ‘, of beter, die 180 mannen die hun leven opofferen voor de rest van de mensheid, dat zijn idd helden ! Dat staat buiten kijf. En die ‘hogere’ die altijd meer en méér verdienden of willen dan zij … ? Dié komen nu niet ‘op de proppen,’, zéker niet als het voor hén, te laat is …

 9. Ik heb hier al de reacties gelezen en ik kan er niets anders aan toevoegen dan dat degenen die indertijd de kerncentrales daar gebouwd hebben enkel aan de inkomsten hebben gedacht en niet aan de risico’s en zelfs nu willen ze daar niet voor uitkomen.
  De werknemers die proberen de boel te redden zijn gewoon geofferd vrijwillig of niet ,maar ik vrees dat er nog veel mensen buiten de kerncentrale de gevolgen zullen dragen.En straling stopt niet aan de Japanse grens.

 10. Gettie

  Liegebeesten en mooipraters, dat zijn de mensen aan de top, eender in welk land.
  Ik durf toch te hopen dat tenminste 1 van de grote bazen aanwezig is in de kerncentrale in F., ach neen, ijdele hoop wellicht, want hij zal wel via videoconferentie of ipad (of nog modernere snufjes,want ze vinden ze al dromend uit)contact houden.
  De kerncentrales waren wel aardbevingbeveiligd maar niet tsunamibeveiligd, en laat nu net tsunami een Japans woord zijn!!!
  Ach en aan Leterme ga ik niet veel woorden vuil maken, remember “5 minuten” !!

 11. ms

  Soms denk ik dat die hier lezen. Dat van die BTW blijkt afgeblazen.

  Dat van Eandis eens proberen?

  Voor de verkeerddenkers die nu verkeerdelijk denken dat het op te lossen is door zelf zonnepanelen te plaatsen zeggen we er bij dat wij geen zonnepanelen mógen plaatsen. Ons huis is beschermd dorpszicht.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén