Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niet de bovenkamer! De bovenleiding!

Slow en mske zaten erg gerust op de bus. Die bus is namelijk de laatste tijd wel redelijk op tijd en woensdag was hij zelfs erg goed op tijd. Het werd dus een gemoedelijke busrit. Al zei mske: “telkens die bus op tijd is, is die trein te laat”.

Ze stapten af aan het station van Tienen, liepen richting catacomben en Slow zei: “ik zie daar toch al het één en ander rood gemerkt staan”. Pottejandorie! Alle treinen die uit Brussel kwamen stonden gemerkt met 25à35 muinuten vertraging. Slow keek zijn ogen uit en begon te rekenen. mske niet. Die dacht: “ik zal wel zien”. Want als er treinen van half negen nog in afwachting stonden, kon er daar elk ogenblik een komen binnengestoven.

Ze stapten naar het perron. En daar kwam een trein. Die was dan nog vroeger dan hun normale voorziene trein van elf na negen. Maar die trein minderde geen vaart. Integendeel, die deed teken met zijn lichten van: “opzij, opzij, laat me door”. mske deed een stap achteruit. Slow deed een stap achteruit. De trein stormde door het station met een snelheid, waardoor mskes broek zo erg ging wapperen dat het leek of ze er alleen van door wou en Slow snel zijn muts vastgreep want anders was die op de rijdende trein gesprongen.

Slow keek nogmaals richting bord en zag dat hun trein nu ook rood stond. De trein van tien na negen uit de verkeerde richting kwam het station in en net toen die trein daar stond te brullen kraakte de micro en riepen ze wat om voor spoor drie. Die weten hun moment écht wel te kiezen.

Er kwam een vrouw naar het perron. Ze was onderweg naar Brussel, maar was afgestapt om terug te keren, want ze had gehoord dat er wat met de bovenleiding schortte, ergens, zodat de treinen moesten omrijden was en dat ze niet op haar werk zou geraken.

Om dertien minuten na negen werd de trein van tien voor negen omgeroepen. Slow en mske zijn opgestapt en waren op die manier maar iets later in Landen. Die trein, die eigenlijk een IC was had maar efkes de rol van boemelke gespeeld en was in de kleine stationnetjes gestopt. Toen Slow en mske aan hun fiets waren, reed de volgende trein het station al in.

Slow en mske zochten het op in de gazet en blijkbaar was het zo rap niet gemaakt want ’s anderendaags lazen ze dat kinderen die op skivakantie vertrokken de nacht op die trein hadden doorgebracht, dan niet al rijdend maar wachtend in het station tot de trein weg kon. En blijkbaar heeft dat dan gisteren nog  de ganse dag voor problemen gezorgd op de lijn Brussel-Leuven.

Het moet niet altijd de bus zijn hé.

Previous

Graag gedaan Zoneke, graag gedaan!

Next

Tijd voor wat anders

10 Comments

 1. Pffffff … als je ergens ‘op tijd ‘ moet zijn, lukt dat niet op zulke momenten. Ferm lastig is dat dan. Had het al wel gelezen in de krant van die skitrein,en ben content dat die kinderen alsnog op hun bestemming zijn geraakt. Tenslotte … ” Teutereuteeeeeuum … ” tromgeroffel …

  HAPPY BLOG-BIRTHDAY MS-KE, en nog véle, véle jaren boordevol inspiratie … ! KUS KUS KUS …
  Ben blij dat ‘mauwmauw’ hier maar blijft doorgaan …

  d-aaaaaaaaaaaaaaag .. !

 2. ms

  Uiteindelijk was het voor ons niet echt een probleem. Ik zie zo al iemand naar huis bellen: “schat, de trein heeft een half uur vertraging, ik zal dan maar een vroegere nemen zeker?”

  Bedankt! Ik vond het toen echt wel onmogelijk geworden. Ik ben dus ook blij.

 3. Gefeliciteerd met de blogverjaardag mske

 4. Bedankt voor je reactie en groetjes uit Ierland.

 5. bussen en treinen, t is reizen en avontuur hé
  ik had enkel 7 minuten vertraging met de trein toen ik wou vertrekken in Deinze naar Kortrijk om van daaruit naar Brugge te gaan, voor de rest moest ik mij nooit haasten of te lang wachten en ales verliep heel soepel

  proficiat met je blogverjaardag!
  goed bezig!

 6. OT haha ja, ik hou van iets lekkers, maar het mag niet te zwaar zijn en geen grote hoeveelheden

 7. bea

  Alé, proficiat met je blogverjaardag!!

 8. hé nog juist op tijd om je te feliciteren met de verjaardag van je blog!
  Gelukkig is alles goed afgelopen met die bewuste trein .Maar zoiets zou toch niet mogen gebeuren als het materiaal goed onderhouden wordt.
  Veel mensen hebben weer eens een moeilijke treindag gehad!

 9. ms

  Bedankt iedereen! Al zou ik één april eerder de blogverhuisverjaardag noemen.

  @ Magda: dingen gaan ook stuk, zelfs als ze onderhouden zijn.

 10. Oooh..nee, het hoeft zéker niet altijd de bus te zijn! En dat van dat omroepen…héél herkenbaar…hier ál-tijd als er net een goederentrein door het station dendert…hopeloos!

  Wow…een blogverhuisverjaardag! Van harte! Wist helemaal niet dat dat op 1 april geweest was! Ik blijf het knap vinden dat je dat soort dingen helemaal zelf kunt allemaal…ik kan het niet en wil het niet leren en ben dan veroordeeld tot Skynet eigenlijk hè…klein beetje masochistisch aangelegd misschien? hehe!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén