Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Brood en spelen

De oude Romeinen kenden het systeem al. Geef het volk brood en spelen en het zal content zijn en zich rustig houden.

Nu vraagt mske zich af of ze de laatste nieuwe bezigheid onder “brood en spelen” moet gaan catalogeren aangezien ze er precies een soortement volksvermaak van aan het maken zijn.

We hebben het over die schertsvertonigen die ze hier in de Lage Landen de laatste dagen rechtzaken noemen.

De Lage Landen? Wel ja, toen ze vanmorgen op de radio hoorden dat dat ene proces bij onze noorderburen moet worden overgedaan zei Slow dat het niet alleen bij ons een lachertje is maar dat de Hollanders, tja, zo noemen wij onze noorderburen nu eenmaal, dat ook kunnen.

Anderzijds, zou dat niet eerder iets zijn om eens onrustig van te worden?

Previous

Hier brandt de lamp … of niet

Next

Verzopen in het werk

9 Comments

 1. Overschot van gelijk mske,ben van de zelfde mening
  daaaag

 2. je laatste zinnetje zegt het! je wordt er onrustig van en het begint inderdaad op brood en spelen te lijken.

 3. Breek me de bek niet open…een zooitje is het! En waar gáát dit nu eigenlijk om? Een vent die discrimineert en dat mág gewoon volgens de grondwet niet. Maar dat soort lui komen altijd overal onderuit…zijn verdediging stelt, dat hij, als politicus, overal zijn mening mag verkondigen. Maar als ándere politici datzelfde doen, zegt die witkuif dat ie gedemoniseerd wordt! Dus: wat hij zegt mag ten alle tijden en wat een ander zegt nooit..zo lust ik er nog wel eentje..who died and made hím king????

 4. Oh ja…en jullie bovenburen, dat zijn dus ook de Zeeuwen, de Brabanders, de Limburgers, de Achterhoekers, de Friezen, de Groningers, de Drenthen, de Ijsselmeerpoldenaren, de Twenten, de Utrechters, de Overijsselaars, de Waddenbewoners en de Geldersen..maar als jullie je willen beperken tot alleen de Hollanders mag dat hoor! hahahahahaa!

 5. ms

  Dat is hier sinds kindsaf ingebakken. Hoe dat komt weet ik ook niet. Maar als ze het hier over Hollanders hebben gaat het meestal wel over Nederlanders in het algemeen.

  Later pas weet je dat dat niet klopt maar dat is net zoals met Mickey Mouse en Lucky Luke die je als kind “Mikki Moesj” en Lukkiluk” leert uitspreken. Dat blijft ook hangen.

  Inprenting heet dat.

 6. ms

  @ mizzD : het is overal wel iets al heeft het dan niks met rechtzaken maar met politiek te maken. Bij ons is ’t noppes maar dit nieuwsbericht vind ik ook veelzeggend.

 7. Tsss…ja hoor…en die Rutte doet al net zo hard mee natuurlijk…óók een rechtse rakker…niet te geloven..een afglijdende schaal..dat kan niet anders. Straks ben ik nog blij met die gristenen van het CDA!

  Inprenting..uiteraard..zoiets als dat we hier altijd maar denken dat de Belgen achter lopen hè!
  Aaach..ik ben een Hollander…in hart en nieren, geboren in de oudste stad van Holland ook nog, ben er trots op hoor. Maak me er ook helemaal niet druk om…zoals anderen die ageren tegen het altijd en eeuwige ‘Holland’ op de oranje voetbalsupportershirts!! Wat maakt het toch uit…als we maar winnen hahahahahahhaaaaaa!

 8. op die Hollanders : mijn toen nog kleine zoontje dacht dat NL achter op de nederlandse auto’s betekende : NenoLlander

 9. Hahahaa…nenollander…da’s wel een goeie!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén