Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Tour opgeborgen voor een jaar

Zo de TdF zit er op. Eindelijk was het nog eens een mooie. Er viel wel alle dagen wat te beleven. Saai was hij dus zeker niet.

Of mske geloofde dat Jurgen Vandenbroeck podium zou halen dat doet er eigenlijk niks meer toe aangezien Jurgen zwaar viel, maar ze hoopte het wel.

Eigenlijk kon het mske niet echt schelen wie won, ze had geen favoriet, integendeel.

Cadel Evans? Die man deed nooit wat. Liet zich rustig rijden en kwam aan in een koetske.

De twee broerkes? Ach, daar had mske zo haar bedenkingen bij. Veel praat en veel gedoe over het feit dat het toch gelijk bleef wie van hen beiden de tour won. Maar het ging hem toch wel altijd over Andy. mske had eigenlijk graag geweten wat er zou gebeuren als Fränk die tour moest winnen. Zij denkt namelijk dat het dan niet meer zo gelijk zou zijn. Dus had ze eigenlijk wel liever Fränk op het hoogste schavotje gezien.

En Contador? Het laatste dopinggevalleke vindt mske nu echt wel spijkers op laag water zoeken, want ze gelooft echt wel dat hij het bij zijn eten kan binnengekregen hebben, gezien de minieme hoeveelheid. Maar was er vroeger al geen geval geweest? Slow denkt van niet en mske vindt er niks van terug. Dus … in dat geval mocht Contador gerust ook …

Maar toen kwamen die laatste bergritten en kregen we een andere Cadel Evans te zien.

Zodoende mochten ze van mske allemaal winnen, behalve het jongste broerke, dat vindt ze nog altijd een blaaskaak.

Previous

Beschermd: Noorwegen

Next

Beschermd: Chop chop chop

8 Comments

 1. bea

  Ik ken geen noot muziek van koers, laat staan welke renner wie is. Wie de tour won was me dus ook gelijk. In mijn ogen de beste Maar….I was very happy dat de twee broers op het podium stonden. Ik vond dat mooi…beetje sentimenteel hé maar 2 broers die het samen zover schoppen in zo’n zware ronde vind ik speciaal.

 2. ms

  Maar, dit is nu precies wat ze niet wilden. Dat zei Andy al op voorhand. Hij zei:

  Ik had voor de Tour gezegd dat we op het podium wilden staan. Maar we willen niet op het tweede of derde trapje staan. Liever een iemand op de hoogste trede en de andere 20e. Dat betekent dat iemand zich opoffert.

  Eigenlijk zocht ik het oorspronkelijke artikel van voor de tour, maar dit is ook wel goed … denk ik. Nog eens voor als er één van die linken verdwijnt.

 3. Zag niets van de tour, maar die jongste broer vind ik nu wel net een best leuk kereltje!

 4. Hehe…jawel…Cadel deed zijn best in de Alpen en die broers hebben de ronde verloren in de Pyreneeën..simpel. Ze hebben gelukkig van nature een lachend gezicht anders hadden ze er vast niet zo vrolijk bijgestaan op dat podium, de handen van Evans hooghoudend! hahahaha!
  Maar ik vond het eigenlijk niet zo’n mooie Tour hoor…beetje té gevaarlijk met al die valpartijen..volgend jaar een wat veiliger parkoers graag!

 5. ms

  @ Danique: gelukkig dat smaak en goesting verschillen.

  @ mizzD: de tour op zich was ooit gevaarlijker. Indertijd toen er nog geen geasfalteerde wegen en zo waren. Het probleem ligt wel degelijk zowel bij organisatie (VIP’s, motards, gebrek aan veiligheidsposten in die bochten bergaf) als bij de renners (altijd lichtere fietsen en smallere tubekes).

  Het is zoals met alles, onverantwoorde zaken die dan op een ander worden afgeschoven.

 6. ach weet je, ze doen allemaal hun best, van de eerste tot de laatste, je moet het maar doen zelfs als ze in het wiel hangen, zonder trappen geraak je toch nergens

 7. Ik vond de podiumverdeling mooi en voor mij was het gelijk wie die tour nu wel of niet won.Ik heb genoten van de ritten en de valpartijen( gelukkig geen noodlottige )en de uitzichten en al die commentaren ( tot ergernis van mijn man). Vooral heb ik genoten van Jeroen Depreter die de TdF voor De Morgen reed .Maar dan één dag vroeger dan de echte TdF. Zijn commentaren waren meesterlijk en je moet het ook maar doen na zes maanden training de hele TdF rijden. Ik keek elke dag uit naar zijn verslag in de krant.Vandaag stond er een foto in de krant hoe hij met zijn helpers de Champs Elysée doorreed!In het geel uiteraard( hij was maar alleen hahaha) en hoe de mensen dachten dat hij één van de TdF was.

 8. Volgens mijn bescheiden mening, heeft den éérste het welverdiend gewonnen van den tweede en den derde kwam nét iets te laat … U begrijpt …
  ‘k’Zal het straks aan Manlief effe navragen )) !

  hihihi

  KNUF !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén