Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Er dicht tegen

mske vertelde dat Amke ook naar de spinnen had gekeken die bij Aquatopia te zien waren. “Ons Amke is bang van spinnen” zei Bollie.

Amke? Bang van spinnen? Amke stond met haar neus tegen de ruit naar de vogelspin te kijken en de vogelspin keek terug. Nu zat die vogelspin nog in een kleiner terrarium in dat terrarium maar toch, mske denkt niet dat er 5cm was tussen Amke’s neus en die van de spin.

Wat er mij doet aan denken dat we hier ook nog een spinnenvoorvalleke hadden, ergens de vorige week of zo.

mske zat hier aan de pc en Slow deed de deur van de keuken open en wees naar iets op de deur. Daar zat een spin met een potendoormeter van zo een 5cm.

Slow riep: “Sloefie, Sloefie” maar ik was hier niet. Tja, ik ben een goeie spinnenmepper. mske zegt dat, na al die kadavers die ze hier al gevonden heeft.

Slow hief zijn voet op, mske dacht dat hij die dood ging meppen. Er naast. Hij hief zijn voet opnieuw op. Terug er naast. De spin liet zich vallen en was verdwenen.

mske riep uit: “Potverdekke!” Ze was een beetje boos. Beetje maar. Ze zei: “als je er bang van bent, zeg dan iets, dan doe ik het wel”. Want mske is niet bang van spinnen maar ze wil ze liever niet in huis. Spinnen bijten soms.

Slow keek wat schuldbewust naar mske en zei: “ja zeg, ik heb ze enkel een beetje gemist”.

Zo een grote voet? En twee keer er naast? mske had daar ferm haar bedenkingen bij.

Previous

Fietsen anders bekeken

Next

Een gelukkig nieuwjaar iedereen!

10 Comments

 1. bea

  Spinnen zijn snel en tegen dat die grote voet op de grond is zit die spin al lang ergens anders. Grote voeten zijn geen garantie op een vangst met goede afloop

 2. ms

  Hij miste haar op de deur en pas nà de tweede poging liet die spin zich vallen.

  In het vervolg zélf spiderwoman spelen, er zit niks anders op.

 3. Ik ben ook niet bang van spinnen en vindt al dat gedoe als gillen en wegrennen larie en apekool. Buiten laat ik die beestjes met rust maar binnen lopen ze niet ver.Als ze hoog zitten aan het plafond neem ik de stofzuiger en anders een stuk keukenpapier en plets gedaan er mee.Ben ik daarvoor een dierenbeul? ‘k Zou het niet weten ,maar spinnen en slakken daar heb ik een haatverhouding mee!

 4. Een huis-tuin-en-keukenspin, da’s geen probleem, maar op vogelspinnen heb ik het niet zo begrepen. Zelfs niet om er naar te kijken. Bravo voor Amke!

 5. gewoon vangen en buiten zetten!

 6. hahaha, ik heb het zelf ook totaal niet op spinnen. Of mijn kat eet ze op, of ik vang ze en zet ze buiten.

  Maar sinds ik hier op het tweede verdiep woon op een appartement hebben wij eigenlijk heel weinig last van spinnen, ik denk dat ze niet zo graag zo hoog kruipen om tot op het tweede te geraken

 7. ms

  Meestal zet ik ze buiten. Als het echte tegenwroeters zijn, dan durf ik er wel mijn voet op zetten. Sloef? Die mept ze alleen dood en laat dan de kadavers liggen.

  Ik heb altijd gehoord dat het een gezond huis is, waar ze binnenkomen. Tja.

 8. hahaha met dat laatste zinnetje! Dan is het bij mij erg gezond!!

 9. Gets..ik ben dus écht bang voor spinnen en zou dus niet op 5 cm van een vogelspin gaan zitten met mijn neus…al zaten er 5 ramen tussen! Mijn broer heeft er in huis en ik zit dus nóóit aan de kant van de kamer waar die terraria staan brrrrr!

 10. ms

  Gisteren las ik in de krant dat je ze best met rust kan laten, dan doen zij hetzelfde en verdwijnen ook zo weer.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén