Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Mestreech

Het zat al jaren in de schuif van de plannen die nog moesten uitgevoerd worden. Ze wilden eens naar Maastricht.

Na die zaak met de dongel kwam dat planneke al iets hoger in de schuif te liggen en vorige zaterdag was het zover. Ze gingen dat eens gaan regelen, het nuttige aan het aangename paren, zoals dat zo mooit gezegd wordt.

Het begon niet goed. Om één of andere reden, mske had het opgezocht, kwam er geen bus om tien voor zeven en waren ze voor noppes zo vroeg opgestaan. Ze lieten de fiets maar aan de halte staan en gingen te voet naar Landen, de bus tegemoet.

Het zou te gemakkelijk zijn om te zeggen dat het van dan af aan goed verliep, eigenlijk deed het dat wel behalve die Nederlandse bankrekening natuurlijk. Maar daar gaan we het morgen over hebben. We moeten zo eerst nog één en ander uitvlooien over hoe het nu juist zit en zo.

Het andere nuttige kwam dan wel in orde, maar dat is eigen. Dat willen we dus niet delen.

Wat nu over Maastricht zélf? Wel allemachtig mooi al vonden Slow en mske nu precies dat Vrijthof wat tegenvallen. Er stonden wél de terrasjes, maar ze hadden blijkbaar (nog) meer volk verwacht, maar het zicht van op die brug was geweldig.

Toch nog een tegenvaller? Op het Vrijthof stond een kraam met oliebollen. mske wou dat nu eindelijk eens testen, nadat bleek dat er toch een verschil wassen tussen oliebollen en smoutebollen. Maar in dat kraam was nog niets voorhanden om te bakken. Dan vraagt mske zich af waarom ze dan al geopend hadden.

Maar het stadje zelf, als je uit de winkelstraten geraakte was schitterend, die oude wallen en die Helpoort en die watermolen. Die kerk op dat OLV-plein trouwens ook, een erg speciale kerk. Er was wel een dienst bezig maar ja, mske en binnenzijden van kerken, dat gaat niet goed meer.

En toen ze met de bus terug kwamen van hun andere nuttige opdracht zagen ze daar nog zo een erg grote kerk staan die ze dus niet korterbij hebben gezien maar die blijkbaar wel erg de moeite lijkt.

En Slow en mske, net zoals altijd, willen nog eens terug want ze vinden dat ze nog eigenlijk nog zo goed als niets gezien hebben. Want bij het naar huis komen zagen ze van op de bus het binnenhaventje, dat ook nog wel de moeite lijkt.

En dan nu nog een filmke en een paar fotootjes:Previous

Wat er vandaag gebeurt?

Next

Nog maar eens …

8 Comments

 1. Oh..wilde juist vragen of het weer nog meezat, maar ik zie op dat filmpje natte keitjes..?
  In ieder geval krijg ik meteen zin om ook weer eens naar Maastricht te gaan..al láng geleden dat ik er was..maar in de zomer is dat Vrijthof wel wat gezelliger ja..als de terrasjes echt vol zitten hehe.
  Ik denk dat ie zichzelf vergast als ie de tent dichtlaat als ie begint met bakken, die oliebollenbakker..maar als er helemaal niks nog gaande was, vind ik het ook wel vreemd dat ie kraam openstond..vind het sowieso vreemd..een oliebollenkraam half maart..!
  Dat bier werd wel sjiek geserveerd hè..alsof je een amerikaanse wino bent, zo drinken uit het papier hahahahahaaa!
  De eerste foto..gaat dat om die tekst? hehe..ik ben die borden zo gewend dat ik nooit bij het grappige ervan stilgestaan heb hoor!

 2. ms

  1. Het weer: toen we hier vertrokken was het droog. Eens de bus in Velm kwam moesten de ruitenwissers op. In Hasselt was het droog. In Maastricht was het droog. Tegen de avond aan begon het miezeren maar nog niet echt genoeg om een paraplu op te steken. Maar het maakte wel dat we een uur vroeger naar huis gingen dan voorzien. Het werd kil.

  2. Nog eens gaan? Wij ook. Gaan we samen?

  3. Wel bij ons bakken ze misschien ook niet met het kraam dicht, maar dan staat het deeg toch al klaar en dat was hier dus ook niet het geval.

  4. Dat bier: eigenlijk is Lindemans lekkerder, maar ja, het cafeetje had iets.

  5. De eerste foto gaat om de tekst. Brommen doen mopperaars en gevangenen. Als ik het nu googel blijkt dat er slechts één woordenboek is waar het ook op een bromfiets rijden. Het zal dus wel correct zijn maar voor ons oogde het grappig.

 3. Ooh..dus het weer viel eigenlijk nog mee dus..gelukkig maar!
  Niet brommen betekent inderdaad dat bromfietsers hun motor niet aan mogen hebben op dat fietspad..ze mogen er wel mee op fietsen als dat kan. Maar klein beetje achterhaald bord wel hoor..op de meeste fietspaden mogen helemáál geen brommers meer..die moeten tegenwoordig gezellig tussen de auto’s op de rijbaan.

 4. Sloef goede middag…

  eerst en vooral nog hartelijke gelukwensen voor Ella enne…geen smouteballen of oliebollen, maar wel Liefmans en dat is eten en drinken Fijne groetjes )pepino

 5. Gettie

  Niet te veel herhalen dat jullie nog eens terug willen naar Mestriech (ja, wij zeggen Mestriech); het zou eens kunnen zijn dat jullie een prive-bus moeten vastleggen.
  Die Slow toch, een persoonlijke stickeractie gedaan in Mestriech jong?

 6. ms

  @ mizzD: hier vegen ze daar hun voeten aan. Ze brommen er lustig op los op het fietspad.

  @ Pepino: en een betere dorstlesser dan water en cola hé!

  @ Gettie: ginder ter plekke stond het dus “Mestreech” geschreven … vandaar. We zijn met de bus wel door … gekomen. Volgende keer een autocar bestellen?

 7. Ach Maastricht daar ben ik al een paar keer geweest en daar wil ik beslist nog eens naar toe.Ik was er in de Kerstperiode met mijn vriendin en ook eens in de zomer met een bus en met een gids. Echt de moeite.

 8. Gettie

  Die van Mestriech zelf zeggen Mestreech tegen Mestriech, maar wij zeggen Mestriech tegen Maastricht aka Mestriech.
  Inderdaad bus naar Maastricht passeert hier, den 20a.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén