Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De totstandkoming van de geschikte plaatjes

Nu we het dan toch over prentjes hebben, gaan we maar efkes verder gaan op die prentjes. Want waar haalt mske haar prentjes?

Er zijn meerdere mogelijkheden. Ofwel vindt ze wat dat ze geschikt vindt op internet, liefst waar klaar en duidelijk bij staat dat het vrij te gebruiken is. Maar soms is dat een foto of een werkske van iemand anders die ze zo geweldig goed vindt dat ze de persoon in kwestie gaat mailen. Als het meezit krijgt ze een bevestigend antwoord. Als het tegenzit gewoon geen antwoord. Enerzijds is mske dan wat gepakt omdat ze het nogal bot vindt dat iemand niet zou antwoorden op een simpele vraag, anderzijds heeft ze begrip dat je niet op honderden mailkes kan gaan antwoorden, al denkt ze dat de personen in kwestie geen honderden mailkes krijgen, maar dat dan tot daar toe.

Waar haalt ze ze nog? Soms gewoon iets van vroeger of iets dat op haar pc stond of staat. Of ze scant die in van echte prentjes op een papier. Soms zijn die echter niet gebruiksklaar. En dan kan mske, die dan een echte Pietje Precies wordt, uren bezig zijn met het bewerken van dat prentje tot de vegen die er op zitten weg zijn of de achtergrond transparant is of wie weet welk mankement nog dient opgelost te worden. mske vindt dat een tof jobke.

Wat mske dan minder tof vindt is dat ze die prentjes, waar zij toestemming voor vroeg of die zij zo heeft bijgewerkt, zomaar elders ziet verschijnen. Niet dat ze daar wat op tegen heeft want in het verleden werd haar al gevraagd of die mochten gebruikt worden en het mag altijd. Maar als je ze ziet opduiken bij de zogenaamd bevriende bloggers dan heeft mske toch wat haar bedenkingen. Is het niet snel gevraagd of zelfs dàt nog niet, gewoon gemeld, dat ze het prentje willen gebruiken?

Heeft mske daar dan rechten op? Ach, ze is er niet boos om. Ze vindt dat enkel pochen met de pluimen van een ander. En het is niet omdat je een pauwenveer in je haar steekt dat je een pauw bent.

Previous

Beelekes genoeg

Next

De ring

4 Comments

  1. Jij bent gewetensvoller dan ik hoor..ik vraag nooit toestemming als ik plaatjes van internet haal..alles wat je op internet zet en aanklikbaar is, daarvan kun je verwachten dat er mensen mee aan de haal gaan, mijn eigen foto’s ook, daar heb ik geen illusies over dat die nooit ongevraagd gebruikt zouden worden door die of gene. Bevriende bloggers is wel een aparte categorie..van hén verwacht ik inderdaad óók dat het even gevraagd wordt als ze ze willen gebruiken..wel zo beleefd en dan mag het dus altijd. Als ikzelf van iemand wat gebruik vraag ik het ook en zet er de link bij..ook wel zo beleefd.

  2. Tja, … dat is een serieuze overweging waard. Aangezien ik jaren geleden begonnen ben met bloggen ‘pikte ik’ hier en daar al een eens prentje van het internet, voor een welbepaald logje. Dat was heus toen nog sporadisch hoor ! (Ik gebruikte meer tekst dan een plaatje in den beginne)Maar sinds een aantal jaar, maak ik meer en meer gebruik van een digitaal fototoestel. En sindsdien staan er telkens verscheidene, (en vaak persoonlijke foto’s) in een logje bij mij: ’te kijk ‘.Daardoor heb ik de smaak te pakken gekregen. Mààààr: ze zijn van mijner hand, maar altijd vrij te gebruiken…( da’s ’t internet hé ..
    ( ik til daar niet zo zwaar aan )Wat mij wél enorm stoord(e) zijn diegene die andere hun ‘stijl’ zomaar beginnen na te apen. Bah, bah bah …

  3. Sloef goede avond…

    het minste wat men kan doen is toch te verwijzen naar de bron ! Fijne groetjes )pepino

  4. Ja je vind op plaatjessites zoveel plaajes dat ik er niet bij stilsta om de bron te vermelden ,die zijn toch om te gebruiken? Maar zo maar prentjes pikken van anderen doe ik niet en tegenwoordig plaats ik toch meestal zelfgemaakte foto’s en als anderen die willen gebruiken mag dat best van mij.Want dat kun je toch niet verhinderen op het www.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén