Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Waar de chef -soms- de mosterd haalt

Echt verbaasd was ik niet toen ik las dat drie onbekende vrouwen de best gelezen chefs zijn en niet de geweldig bekende en bestoefte die op TV passeren en boeken publiceren1.

Het overkwam me al meer dat, als mijn chef-kok -Luc dus- een specialleke wil maken, hij binnen komt gestormd en vraagt: “Wat denk je hier van?” en een recept begint voor te lezen uit het blaadje van de Colruyt.

En ja, hij heeft daar al wel een paar keer iets van klaar gemaakt en ja, dat is dan meer dan lekker én origineel. Vooral voor de feestdagen kan je Luc met zijn neus in dat blaadje zien zitten.

Eigenlijk heb ik er nooit bij stil gestaan noch me afgevraagd van waar die recepten kwamen. Maar nu weet ik het, ongevraagd.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Te bad of niet te bad

Next

Niet “A” maar “B”

11 Comments

 1. marieclaire

  Als ik iets niet lees dan zijn het wel recepten of kookboeken. Als MDLG-patiënt weet ik wel genoeg van deze materie. En dan nog: ik houd niet van koken. Dat wordt hier dan ook niet gedaan. En nee, ik mis niks. Alles om geen pijn te moeten lijden komt neer op vermijden. Er staan volgende week net weer twee nieuwe onderzoeken gepland. Ik verheug me er nu al op. NOT!

  • ms

   Weet je waarom ik een hekel heb aan afkortingen? Ik weet niet waar ze voor staan en als ik nu MLDG ga googelen kom ik op een bijzonder eigenaardig resultaat waarvoor je niet moet nalaten om te eten.

   Ik denk niet dat je Mom Dom Little Girl bedoelt.

   😉

 2. Verbaast me niets. Van chefkoks heb ik genoeg. Die lijken niet te weten hoe een gewone keuken bij gewone mensen inhoudt, gebruiken soms onherkenbare ingrediënten.

  • ms

   Toen ik nog kookte volgde ik nooit de recepten. Ik moest daar altijd een persoonlijke toets aan geven.

   Luc heeft het vooral niet voor al dat kruidengedoe. Nog een beetje dit en nog een beetje dat en nog een keer draaien aan die pepermolen. Wij hebben wel de nodige kruiden maar waar ze soms mee afkomen … 😲

 3. Het artikel kan ik niet openen. Ik weet wel zeker dat er veel thuiskoks zijn die beter kunnen koken dan die op tv. Als je op tv komt dan moet je ook een showman/vrouw zijn. En dat heeft eigenlijk niets met koken te maken.

  • ms

   Och ja, dat kan natuurlijk weer een artikel voor aonnees zijn, maar soit, de bedoeling is duidelijk want we zijn het er over eens dat de beste koks daarom niet de beste uitleggers zijn … en vice versa.

   Luc zijn mening? “Nu mag de beste kok nog iets staan aanprijzen, als ik dat niet lekker vind, dan is ’t niet goed”.

 4. Er zijn heel wat sites en blogs waar je bruikbare recepten kunt vinden. Daar maakt mijn vrouw gebruik van als ze even zonder inspiratie valt.

 5. elsjeveth

  Heerlijk vind ik het mooie kookboeken bekijken, tegenwoordig zijn er zulke prachtige exemplaren incl. foto´s en beschrijvingen van de streek waar bepaalde gerechten vandaan komen. Maar … meestal maak toch de recepten op mijn eigen(wijze) manier.

  • ms

   Ik ben niet echt een kookboekenfan. Ik heb mijn standaardkookboek en dan nog dat ene van die site van de kcal die ik vond in de Kringwinkel en het dessertenboekje van de Crema.

   De rest zoek ik op op Internet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén