Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bron/Broen

Ze hebben ons in hun greep. Niet meer, niet minder. Jaja, er wordt hier zeker rekening gehouden met Bron/Broen.

Ze hadden indertijd gewoon eens gekeken, ze zijn hier eigenlijk niet zo feuilletongezind, maar het heeft zich vastgebeten.

Nu kan mske normaal gezien niet tegen tegenstrijdigheden of slordigheden of toevalligheden die de geloofwaardigheid aantasten. Ergens na de vijfde, of was het nu de vierde, aflevering had ze zich afgevraagd hoe die moordenaar kon weten dat ze Anja zochten. Vorige zaterdag vroeg Saga zich dat ook af. mske was er niet boos om. Zoals gezegd, losse eindjes en toevalligheden …

Na de aflevering van vorige zaterdag stapte mske in bed en en dacht en overdacht. “Waar denk je aan?” vroeg Slow. “Hoe kon die moordenaar weten dat Saïf en zijn vader Henning gingen laten lopen?” zei mske. Want daar geeft Saga’s oplossing over Anja deze keer geen antwoord op.

Meer nog is het nogal eigenaardig dat die moordenaar, gekleed zoals hij was daar op zijn eentje op een vroege morgen kon staan te staan zonder dat één iemand hem een strobreed in de weg legde.

Slow, die door de jaren heen, mskes opmerkingsvermogen voor zulke zaken al had opgemerkt, had eerst gevraagd wat ze bedoelde en toen ze het uit de doeken deed, beaamde hij: “je hebt gelijk”.

Dus nu hoopt mske maar dat ze daar vanavond een deugdelijk antwoord op geven. Niet dat ze niet meer zal kijken als dat niet gebeurt, dat niet, maar het zou toch wel een los eindje instoppen. Niet dat Slow en mske dat vanavond al zullen zien, want dat zullen ze niet. Het wordt hier opgenomen.

Zodoende heeft mske een van haar vroegere gewoontes terug opgenomen, want heel lang geleden, maar dan werkelijk lang geleden, kon ze na een film of een feuilleton nog lang nakaarten of speculeren met iemand die dat ook deed. Dat kon al die lange jaren niet meer, maar met Slow gaat het van beter naar nog beter.

Ze speculeren dus, schakelen verdachten uit, bekijken waarom deze of gene niet de dader kan zijn, waarom deze of gene wel in het vizier komt of waarom deze of gene wel altijd aanwezig is, al speelt hij geen belangrijke rol in het geheel.

Het feuilleton is tot nu toe een aanrader maar mske zou niet aanraden om nu pas bij de zevende episode te beginnen kijken, ge gaat toch niet meer kunnen volgen.

Previous

Gedachtenlezer

Next

Het volkswagenbuske van de beenhouwer

1 Comment

  1. Niet gevolgd, dus geen flauw idee wie die personen allemaal zijn over wie je het hebt en ook niet waarom ze dingen doen of laten hehe.
    Maar nog veel kijk- en discussieplezier. Ik kijk zo niet hoor..ik laat het altijd gewoon maar over me heen komen..tv-kijken moet ontspanning zijn hehe.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén