Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

DingeTJES

Ik weet het wel, het is al meer geschreven, maar het kwam laatst echt wel mskes oren uit.

Verkleinwoorden!

Meestal ergert mske zich niet zo snel maar toen één van onze klanten ineens ook begon met verkleinwoorden te gebruiken kreeg ze het op haar heupen.

De man beschrijft met ganser huizen en gebouwen en fabrieken en als hij het dan over de muurtjes heeft, is dat erg lachwekkend. In de wc-tjes heb je dan lavabootjes en koken doe je in een keuken met kastjes en deurtjes en een oventje.

Dan vraagt mske zich af hoe de steeds groter wordende mensheid met die liliputterstoestanden moet omgaan.

Gelukkig kunnen ze nu een groot deeltje uitbesteden en noteert mske echt wel dat dat helpt om het boelke niet met pcke en al tegen het muurtje te koeken.

Previous

Remmeuh!

Next

Bijverdienen à volonté

6 Comments

 1. Hmm..sommige van de woorden die je schrijft zijn wel min of meer standaard als verkleinwoord..zoals wij altijd ‘keukenkastjes’ zeggen voor die in het keukenblok..met een keukenkast wordt een grote losstaande bedoeld. ‘Oventje’ is dan weer te gek voor woorden ja. Maar zo’n wastafeltje in een wc is dan weer, t.o.v. een gewóne in de badkamer, een klein ding, dus ja..!
  Ik erger me meer aan ‘het vrouwtje’..als mannen dat over hun vrouw zeggen kan ik wel k*tsen! Maar dat heeft minder met het verkleinwoord te maken dan met het kleinérende dat ik erin vind zitten..!

 2. bea

  Ergerlijk kan het zijn. Bij één woord valt het niet echt op maar als het constant zo doorgaat is het om te gillen. Precies alsof ze tegen een kind aan het praten zijn en zelfs tegen kinderen vind ik het kinderachtig.

 3. Op vele menu’s staan ook teveel verkleinwoorden : op een bedje van, slaatje, soepje,stoofpotje enz.
  Even een groet van aan de andere kant van de steenweg … XXX

 4. Of ge kunt er met een hamerke of een beitelke eens op kloppen!

 5. Zoals Mizzd zegt zijn bepaalde verkleinwoorden wel terecht maar meestal is het gebruik van die verkleinwoorden niet nodig en is het zelfs belachelijk.Vooral in keukentaal is dit gebruik overdreven.

 6. Als de “stoel” niet groot genoeg was mocht ze hem terug brengen,

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén