Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Na-aperij

Weet je, mske heeft het niet zo begrepen op na-apers. En dan bedoelt ze niet mensen die per toeval ook oorhangers of sjaaltjes gaan dragen als mske dat ook doet. Het zou dat wel zijn mochten die mensen dezelfde oorhangers en dezelfde sjaaltjes gaan dragen.

Erger is het gesteld met anderen. Zie je, mske heeft al sedert haar jeugd een voorkeur gehad voor nagellak. Er zijn periodes geweest dat ze er geen had, kleine kinderen zijn niet bepaald bevorderlijk, maar in normale omstandigheden, jawel …

De laatste jaren was het meestal zilverkleurige geweest maar de schoonheidsspecialiste had haar eens dat zilver afgeraden en ja het zilver verhuisde naar de beauty case, want mske gooit niets weg. Eerst werd het een mooie tint mauve.

Maar toen die keer dat de schoonheidsspecialiste een mooie tint roodoranje op de teennagels deed, heeft mske zich zo een fleske gehaald bij het Kruidvat. Die van de schoonheidsspecialiste is zo een 10 keer duurder en voor een extraatje is dat nu niet zo erg maar voor foliekes? mske bracht er ineens maar een geeloranje mee ook.

En toen begon het. De kletstante merkte het kleurke en begon er ganse monologen over af te steken, want mske praat daar niet over. Dat is voor haar gewoon een manier van handelen, net zo gewoon als ’s morgens je haar kammen. Neen, de vrouw zweeg er niet over en dramde maar door en dramde maar door.

De volgende ochtend stak ze haar tien vingers onder mskes neus en zei: “tadaam!” Knalrood! “Welwelwel” dacht mske en ze bedacht dat het tijd werd om de geeloranje maar eens boven te halen. Dat deed ze. De vrouw keek schaapachtig en zei: “nou, oranje” en had ’s anderendaags weer gewoon haar doorzichtige nagellak op.

Weet je wat mske nu gedaan heeft? Ze heeft zich een potje nagellak gekocht dat er erg giftig uit ziet, als het al eetbaar zou zijn natuurlijk. Een soort donkergroen dat varieert naar blauw door de lichtinslag.

Deze keer was het niet uit gewoonte, maar bewust. Wie mske wil volgen, moet vroeger opstaan.

Previous

Waar waren wij?

Next

De voorraad

1 Comment

  1. Ze deed je niet na, je inspiréérde haar!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén