Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bloemekes en onkruid

Belofte maakt schuld.

Dus wat hadden Slow en mske uitgestoken daar in het begin van juni?

Eerst iets waar mske niet blij mee is, maar het is nu eenmaal zo. mske is dus tegen onkruidverdelger. Ze heeft dat tot nu toe altijd met de hand uitgetrokken. Maar door hun talrijke afwezigheden kon ze het onkruid niet meer de baas. Het tierde welig tussen de kasseikes van het koerke en het konijn was er ook niet meer om die taak op zich te nemen.

Drastisch! Ze hebben gespoten voor ze die 2 weken afwezig waren.

Wat deden ze nog? mske nam al het bloemenzaad dat ze nog staan had en nam van alles een heel klein beetje dat ze mengde en zaaide.

Dus waren ze na die twee weken uitermate benieuwd naar de stand van zaken.

Het onkruid was ros maar ze hebben het nog eens moeten spuiten zodat ze het pas in juli konden weghalen.

De bloemekes waren uitgekomen. Meer niet. Alles groen, niks bloem. Maar dat is te verwaarlozen, want die bloemekes hebben daarna de ganse zomer gebloemd en gebloeid dat het geen naam heeft. Ze staan trouwens nog altijd te bloemen en te lachen.

Wat jammer is? Maar één soort, het juffertje in het groen. Verder nog iets met schermen maar waar niet echt een bloem op komt, enkel gele kopjes, neen het is geen boerenwormkruid, de kopjes zijn veel kleiner, enkel een speldeknopje groot.

En enkele zaadjes kwamen natuurlijk helemaal niet uit.

Previous

Permanente glimlach

Next

De betweters

1 Comment

  1. Uiteraard.. da’s een slow-starter.. en vervolgens kom je er noooooit meer vanaf! hehe. (volgend jaar wellicht de eerste bloemen) Maar het zijn overigens niet dié klaproosjes op je fotootje..dat zijn Ijslandse.
    Schermen gele speldenknopjes? misschien dille? vind ik ook mooi.. en juffertje in het groen lukt míj hier dan weer niet!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén