Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Pete Seeger

Ooit lang geleden kwam op één of andere manier de LP ten huize van mske en Broer. Het was Broers’ LP, maar mske hoorde hem toch ook en ze heeft met grote verwondering en bewondering naar die LP geluisterd en herluisterd. De LP van Pete Seeger dus.

Ze vond dat hij haar in die tijd veel heeft bijgebracht, dingen die ze in de school niet zou leren.

Kan je je het ongeloof indenken waarmee een heel jong mske leerde dat er een tijd was geweest dat donkere mensen niet vooraan in de bus mochten zitten?

Velen hebben zijn liedjes gezongen, sommigen zijn bekend geworden met zijn liedjes, maar mske heeft steeds zijn sobere manier de mooiste gevonden.

Pete Seeger is overleden. Hij werd 94.

Previous

Ghislaine

Next

Kinderverhuiswagens

1 Comment

  1. Ja.. ik zag en las het ook. En welke nummers van zijn hand waren.. en dat die in z’n beginjaren bijna niet gedraaid werden omdat ze als te links gekwalificeerd werden. Tot mijn stomme verbazing hoor, dat ik dat las.. want ik had van een paar nummers altijd gedacht dat het juist erg christelijke liederen waren (‘we shall overcome’ bijvoorbeeld). Ben er nu dus opnieuw naar aan het luisteren. Dat het móóie nummers zijn, dat wist ik al.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén