Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

If I needed you

Weet ik veel hoe ik op het liedje terecht kwam. Feit is, het ding stond ineens te spelen en ik vond het mooi. “Ik heb een schoon liedje” zei ik tegen Luc toen die eens met de CD-makerij bezig was.

Ik heb The Broken Circle Breakdown niet gezien. Over een kindje met kanker kan ik zelf meer dan genoeg vertellen en Veerle Baetens ligt niet in mijn bovenste schuif. Er is teveel poeha gemaakt, zowel door haarzelf als door haar entourage.

Maar “If I needed you” is wel mooi.

Voor zover de inleiding!

Bij de opbouw, zo een twee weken geleden, speelde de radio enkel Belgische muziek. Niets op tegen, maar op zeker ogenblik kreeg ik de hippentrip van enkele nummers na elkaar waarbij ik veronderstelde dat één of andere met zijn trommelstokken in de pries was blijven zitten.

“Er zijn nog andere Belgische nummers” zei ik. “Ze moeten meer afwisselen: een beetje boenkeboenke met wat rustiger nummers”. Tja, ik krijg het van muziek die zorgt dat ik mezelf niet kan horen denken. En ik vervolgde met: zoals “The Broken Circle Breakdown” en “Leave a light on“.

“Ja maar” zei Britt “The Broken Circle Breakdown” is dat geen gecoverde?” Ze wist het niet zeker. Daar had ik zelfs nog niet bij stilgestaan.

Ik moest het dan ook aan de specialist ter zake vragen. “Luc” riep ik, maar hij keek ook onwetend.

Ik zocht het op. Britt had gelijk. En uiteindelijk weet ik niet welke versie ik het mooist vind: voornoemde of die van Emmylou Harris en Don Williams.

Wat jullie?

Previous

Figuranten genoeg

Next

Vertrouwen

4 Comments

  1. Geef mij maar Emmylou.

  2. Ik ken alleen die van Emmylou Harris en Don Williams. Countrymuziek, best mooi.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén