Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De douchekraan

Toen die keer, lang geleden onze waterleiding zo hard bevroor dat de thermostatische kraan uit de muur was gekomen -en stuk was- hebben we snel een douchekraan uit de Lidl gehaald die toevallig toen in de aanbieding stond. “Tijdelijk” dachten we.

Waarom die waterleiding bevroor? Omdat de stoven waren uit gegaan. Waarom die stoven uit gingen? Dat gebeurde buiten onze wil om en heeft hier geen belang. Feit is dat het gebeurde.

En dat “tijdelijk”? Tja.

Laat nu bij één van de evenementen waarbij we enkele avonden naar huis komen en dat net in die koude periode van een week of drie geleden, ik me in de auto zo verheugen op een hete douche.

Ik snel naar de badkamer, prepareer me alvorens te douchen, gooi alle kleren uit en draai de kraan open. Ha! Het water is onmiddellijk warm en ik wil net mijn voet in de douchekuip zetten als die kraan ineens “plop” zegt en de eerst stevige straal herleid wordt tot een pizzelitteke dat net iets meer is dan een snelle drup.

Bad- en lavabokranen werken normaal. De Lidl-kraan is dus stuk. En dat op een ogenblik dat ik dacht dat het toch wel eens tijd werd om opnieuw een thermostatische te kopen en die regendouche terug aan te sluiten.

Bovendien komt het op dat ogenblik hoogst ongelegen, gezien de uithuizigheid die we achter ons en voor ons hadden.

Uiteindelijk vijst Luc vorige week de kraan los, ziet dat de dichtingsrubber verdwenen is. Maar toen was het probleem nog groter geworden, want nu bleef die lekken. We hebben snel een nieuwe dichting gehaald en zijn tijdelijk gerust al kunnen we niet douchen -in de douche wel te verstaan- maar douchen in het bad vind ik eigenlijk ook niet ideaal, zeker dat ons bad geen douchegordijn of -scherm heeft.

Die thermostatische kraan is besteld, jawel, die zijn zo duur dat we ze bestelden, ergens waar ze zo een 150€ goedkoper was dan in een winkel die zich zelfs niet in de buurt bevindt.

Tegenslag is wel dat ze pas de achtste week van dit jaar kan geleverd worden. De meeval is echter wel dat we op dat tijdstip op een evenement daar in de buurt zitten, zodat we toch al geen stress hoeven te hebben over een eventuele uithuizigheid wanneer ze geleverd wordt.

Dit wordt zeker en vast nog vervolgd.

Previous

Speciaal voor Yooya

Next

Wat een lef!

3 Comments

 1. Zonder warme douche kan mijn dag niet beginnen.
  Sterkte met je kranen.

  Opgeruimde groet,

 2. gettie

  test 🙂 gelukt !!!

 3. gettie

  Lees ik dat goed : 150 euro meer ! Hoe de economie draait niet goed ????

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén