Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In de sjakosj!

Bij Sunparks De Haan kan je internet in de huisjes hebben mits betaling. Het verwonderde me dan ook toen ze bij Sunparks Kempense Meren enkel in het Park Center internet hadden. Dat kwam, zei de jongen van de receptie, doordat Sunparks De Haan ooit Center Parcs De Haan was geweest.

We stapten een Proximus winkel in Mol binnen. We werden daar erg goed ontvangen, dat zijn we niet gewend in de Proximus winkels hier in de buurt -blijkbaar zitten hier alle nurkse bij elkaar- want die van Oostende van vorig jaar was ook super wat vriendelijkheid en uitleg betrof.

De man legde uit dat we eventueel zelf ons abonnement konden aanpassen via de Proximus website met inschakeling van mobiel internet voor een korte periode -normaal hebben wij geen mobiel internet, we zijn daar een beetje tegen- om het dan daarna terug uit te schakelen. Even uitrekenen leerde ons dat we dan zelfs in De Haan goedkoper zouden uitkomen.

Tweede mogelijkheid echter was de aanschaf van een dongle van 49€, waarmee ik met de simkaart die ik van Proximus kreeg gratis op internet kon. Ik dacht: “maar ik heb een dongel!” Ik zei dat dan ook, de man wierp op dat de mogelijkheid bestond dat die dongle, aangezien hij elders gekocht was, wel eens gesim-locked kon zijn. Ik moest het maar even bekijken, zei hij en het was jammer dat ik die niet bij me had anders had hij dat wel even gedaan, zei hij ook nog.

Eens thuis pakte ik de AH dongle -die werkte al een paar jaar niet meer- zag dat ik de simkaart kon wisselen en ging googelen op het type. Hij was vrij van sim-lock. Goed, dat zag er al goed uit. Maar ik probeerde in te loggen bij Proximus en dat ging fout.

Ik haalde de dongle aan in een telefonisch gesprek met Proximus toen ik de mogelijkheid van internet in het buitenland wou activeren. Proximus zei me dat ze me een technieker wilden doorgeven zodat die me stapsgewijs kon helpen, maar die was natuurlijk niet vrij. Andere mogelijkheid? Ik liep eens in de Proximus winkel binnen. Ik zag de wolk al hangen, maar besloot het toch maar te wagen.

Hoe dom! Hoe stom! Hoe achterlijk! Een nurkse winkel verander je niet. Ik liep er binnen, begon over internet en haalde de dongle te voorschijn. De jobstudent haalde er de verantwoordelijke bij, die zei: “denk je nu echt dat wij je gaan helpen met een product van iemand anders”. Hij roloogde toen hij vervolgde: “dat weet je nu zelf toch ook wel”. Ik stopte de dongle diep in mijn handtas, ging naar huis en stopte het ding terug in zijn AH dozeke.

En toen vergat ik het verder …

Tot nu, toen er sprake was van Sunparks Vielsalm, die hebben namelijk ook enkel internet in het Park Center. We zouden naar een iets verdere winkel gaan. Daar waren we ook al eens een nurk tegen gekomen, maar die zit nu in onze eigen nurkse winkel.

Net voor we vertrokken dacht ik: “zou ik … ?” en stopte nog snel de AH-dongle in mijn handtas.

En kijk! Ik begon over die aanpassing van het abonnement. De vriendelijke dame zei dat dat toch niet nodig was. Ik had recht op 2 giga gratis per maand met die extra sim, als ik nu een dongle … Ik pakte het ding, legde het op de toonbank en vertelde de voorgeschiedenis. Ze bekeek hem niet of het één of ander vies beest was maar opende die, stak de Proximus sim er in en bedacht dat die simkaart toch al enkele jaren oud was –al drie jaar recht op twee giga per maand en nooit gebruikt- en misschien verouderd. Ze maakte een nieuwe sim. En dan moest ik het thuis nog eens proberen.

Als je in een gesprek de spanning er wil in houden, dan zeg je even niets, dat kan ik hier natuurlijk niet. Dus zal ik maar vertellen dat het wel ging. We moesten nog even uitzoeken hoe we dan wel bij Proximus terecht zouden komen, maar dat vond Luc dan al googelend.

Nu wist ik natuurlijk ook wel dat ik mijn telefoon als modem kon gebruiken, maar ik heb nooit de link gelegd tussen die telefoon en die 2 GB. Dat vernam ik ook daar van die vrouw.

In Vielsalm gebruikten we de telefoon, maar ik legde de dongel klaar voor Luc ’s morgens, want mijn telefoon … Wel ja, dat is ook mijn klok en mijn wekker en die ligt naast mij op het nachtkastje.

Luc was niet blij met de dongel. “Veel te traag” en “om zenuwen van te krijgen” zei hij. Hij schoof de dongel over de tafel. “Steek die maar weg” zei hij.

En zo belandde de dongel uiteindelijk terug in de sjakosj.

Previous

In het digitale tijdperk

Next

Het boek

1 Comment

  1. gettie

    Hahahaha, ik val bijna van mijne stoel bij de laatste zin !! Wel petje af voor je doortastendheid hoor .

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén