Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kapitein …

En dan vertellen ze dinsdagavond in “Het Journaal 19u” dat ze Kapitein Zeppos gaan verfilmen met Carry Goossens1 als Kapitein Zeppos.

Waar halen ze het in hun hoofd? Kapitein Zeppos is een personage dat leeft in de herinnering van velen van onze generatie en is één van die personen die niet aan vervanging toe zijn. En zeg nu zelf: Carry Goossens dan nog? Neen, eigenlijk heb ik niks tegen Carry Goossens, maar hij is niet Kapitein Zeppos.

Maar de film gaat eigenlijk niet over Kapitein Zeppos maar over twee jongeren en de confrontatie tussen de analoge en de digitale generatie. Juist, jà.

Niks op tegen dat ze die confrontatie in beeld willen brengen, maar noem het dan niet Kapitein Zeppos.

Het is nochtans simpel aan te passen. Zeppos was een naam die voortkwam uit het feit dat ze op de Griekse Eilanden Stephorst niet gezegd kregen. Noem die nieuwe kapitein dan Kapitein CarGo van, je weet wel, Carry Goossens.

Ze hebben zo MacGyver² ook in een nieuw jasje gestoken. MacGyver is dan geen jeugdsentiment, maar het was wel één van de programma’s waar mijn zoon en zijn zus naar keken. Ik zag de nieuwe MacGyver in een promofilmpje van een zender: een afgeborsteld personage omringd door blitse vrouwen. [ironische modus aan] Inderdaad, zo herinner ik me hem. [ironische modus uit]

Aan “The A-team” hebben ze ook al gesleuteld in een film. Die heb ik nog niet gezien in hun moderne versie, dat hoeft ook niet. Mocht Zoneke willen, kan hij er maar een log over schrijven.

Maar ik zal zeker de film met Carry Goossens niet bekijken. Herinneringen moet je met rust laten.

1 Wikipedia
2 Wikipedia

Previous

De onbegrijpelijke werkelijkheid

Next

Te vroeg geklapt

2 Comments

 1. Kapitein Zeppos is niet vervangbaar, inderdaad. En als ze hem dan toch willen vervangen, neem dan een jonge kerel die heel goed op Zeppos lijkt. Carry Goossens? Rare keuze🤔

  • ms

   Het hoofdpersonage zou niet Zeppos zijn maar Benjamin Kurrel, zoon van Ben.

   De naam “Kapitein Zeppos” wordt dus gebruikt als lokmiddel voor de kassa.

   Carry Goossens … inderdaad. Over die keuze kan ik ook een hele complottheorie bedenken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén