Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voor de ronde lijn

De Engelsen hebben een Afternoon tea. Dit is een lichte maaltijd tussen middag- en avondeten, meestal tussen drie en vijf uur in de namiddag, waarbij zoetigheden -op de salontafel- worden geserveerd.

Deze afternoon tea is dus geen high tea, term dikwijls verkeerdelijk wordt gebruikt in onze contreien.

High tea is namelijk een volledige maaltijd, aan tafel opgediend. Vindt men dat misschien chiquer klinken?

De Spanjaarden hebben een merienda, maaltijd die ook ergens tussendoor op tafel komt, maar dat kan dan zowel tussen ontbijt en middagmaal als tussen middag- en avondmaal. Dat zegt Wikipedia.

Persoonlijk heb ik Spanjaarden gekend, die rond vier uur in de namiddag ansjoviskes, potjes olijven en allerlei andere Spaanse ingrediënten bovenhaalden en gezellig een stukje gingen eten.

Hier had men een vieruurtje, maar dat was -of is nog- een tussendoortje voor als de kinderen uit school kwamen.

Ik weet niet of het iemand interesseert, het is maar een aanleiding voor wat ik wil vertellen.

Want zie je, sedert wij op pensioen zijn -en dat is pas eigenaardig, aangezien wij daarvoor ook al hele dagen thuis waren, zij het weinig- hebben wij ook het gevoel dat de appel rond vier uur niet meer voldoet. Wij willen ook zo een maaltijd tussendoor.

En wij hebben unaniem voor de de Engelse afternoon tea gekozen, maar dan met koffie. Niet dat we ons gaan volproppen aan allerlei zoetigheid, ik was nooit zo gek op zoets, één stuks dagelijks volstaat.

Previous

Leesbril vereist

Next

Pestvogels

8 Comments

  1. Geweldige gewoonte. Zelfs buiten pensioentijd

  2. Enjoy, zou ik zeggen !

  3. Klinkt zo lekker… Ik eet nu al maanden suikervrij, maar als ik dit lees, krijg ik het weer moeilijk. De goesting in zoet gaat nooit over… Maar ik voel me wel stukken beter zonder zoet – en dat geeft me de moed om door te gaan. Ook de angst voor de verraderlijke suikerziekte waarmee de familie belast is. Mijn zus moet zich vier maal per dag inspuiten… Zomaar van de ene op de andere dag zwaar suikerziek…
    Dus ja, geniet er maar van als het kan! Ben stiekem wel jaloers…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén