Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Moorddadig log

Bij het voorbereiden van de volgende boekenmarkt in december in Aarschot, maakte ik nog maar eens werk van een andere doos boeken waar er een resem in zaten die voor mijn part weggegeven mochten worden aan organisaties die boekenverkopen organiseren voor het goede doel.

Dus haalde ik maar weer een lege bananendoos van de zolder, vermoordde de drie wespen die daarin overwinterden en begon de doos te vullen.

De volgende ochtend wees Luc me op de venster op de overloop. Daar zaten weer twee wespen die nog niet volledig bij hun positieven waren gekomen. Die heeft Luc dan maar dood genepen.

Die middag, tussen de soep en de patatten, om het zo uit te drukken want wij eten geen soep en patatten in één maaltijd, vertelde Luc me dat hij nog een derde had moeten kelen.

Weet je dat ik al twijfelde om het kerstgerief van de zolder te halen. Wie weet wat daar allemaal uit komt gekreffeld.

pske van mske:

  Ik ga niet naar elk log apart verwijzen waarin ik het over onze curieuze situatie met wespen heb. Wie daar meer wil over weten kan hier onder even op de tag “Wespen” klikken. En wie er nog niet genoeg van heeft, er is nog een tag “Hoornaars” ook.Previous

Het Banksy-mysterie

Next

De zoon van de bakker

9 Comments

 1. peter grey

  Dus die wespen zaten allemaal bij jullie op zolder! Hier heb ik dit jaar erg weinig wespen gezien en die er waren zoemden wat halfslachtig rond alsof ze niet goed wisten wat ze nu eens zouden moeten gaan uitspoken. ‘Er is hier niet veel te beleven’, hoorde ik er eentje zoemen. ‘Laten we naar het zuiden gaan’, zei een ander. ‘Misschien is daar wat te doen.’ Nou ja, of ze er veel lol aan beleefd hebben weet ik niet, maar ik weet nu wel waar ze gebleven zijn. 🙂

  • ms

   Wat de oorzaak is, weet ik niet. Maar we hebben wel alle jaren minstens één wesp die suf uit de kerstdozen kruipt. Soms zijn het er meer, maar nooit zes. We hebben eens na een bezoek op zolder een hoop dode wespen op de trap gevonden. De man die het dak kwam doen zei dat er veel beginsels van nesten te zien waren waar overal een dode koningin in zat.

   Eén keer kwam er een hoornaar uit de doos.

   We hadden vorig jaar dat nest hoornaars in de mezenkast en deze zomer paste Luc goed op bij het instappen in de auto. Daar zwermden ze rond en tussen de klimop. Waarschijnlijk wel een nest, maar dan gewone wespen.

   En nu dit, uit één lege bananendoos. Ofwel zijn die drie die Luc gedood heeft met mij van de zolder gekomen. Dat kan ook.

 2. Ergens op je zolder ligt waarschijnlijk een roman over wespen, een populair genre van een knappe wespin met bijbehorende taille, ze krijgen elkaar.
  Ze blíjven lezen. 😆

  • ms

   Een wespin met een wespentaille. Wat wil zo’n wesp nog meer? 😂

   Dan moet dat boek wel op een erg geheime locatie liggen.

   Misschien best de houten planken van de vloer eens opbreken. 🤔😁

 3. Vroeger toen we nog een houtkachel hadden, hadden wij veel lasten van wespen die half suf tussen het brandhout zaten. Zo brachten we ze in huis en vonden we de hele winter wespen in huis. Ik was daar ook niet zot van. Gelukkig hebben ze ons nooit gestoken. Blijkbaar waren ze half dood of in een soort coma.

  • ms

   Ze worden wel wakker in de warmte, maar eer ze wakker genoeg zijn zijn ze al geliquideerd. Ze zijn namelijk traag als ze suf zijn.

   Volgens een foldertje dat ik eens las, overleven de meeste de winter niet. Diegenen die wel overleven starten dan een nieuw nest.

 4. elsjeveth

  Kom zei de wesp die bij stiekem vlakbij de voordeur zich verscholen had. Hij vloog zaterdag namiddag in de mouw van Roan´s jas toen we terugkwamen van de Sinterklaas intocht. Hij prikte het arme kind in zijn handje…op zn plat Hollands gezegd, de klootzak !!!

  • ms

   … is een zij. De mannekes werken niet. Het is daarom dat die geen koningin worden. 😉

   Roan heeft er hopelijk toch niet te veel last van gehad. 😮

   • elsjeveth

    Hij was nogal geschrokken! Gelukkig ging het akelige gevoel over na een zalfje, stoere pleister en handje pepernoten van oma.
    Ah het was dus een heks van een wesp.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén