Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat verloren gaat

Ik vraag me af waarom in potjes, zoals yoghourt-, pudding, Alpro- en weet-ik-veel-wat-potjes, onderin de bodem een rand moet zitten.

Je krijgt het laatste er nooit uit. Echt frustrerend. Jawel, want ik probeer het toch altijd: lepeltje scheef houden en peuteren.

Denken die fabrikanten nu echt dat we, omwille van dat restantje dat er in blijft plakken, misschien een tweede potje gaan nemen, waar dan ook een bodempje kan blijven in zitten.

Waarom doen ze dat? Zij verliezen niets. Het verlies is voor de klant, die met dat lepeltje scheef …

Ik kan me nochtans niet indenken dat het vervaardigen van een mal voor die potjes gemakkelijker is met een rand er in, integendeel.

Previous

De traditie

Next

Op de agenda geplaatst

9 Comments

 1. Awel he, nu wou ik daar toch wel een antwoord op zeker.
  In het Nederlands opzoeken leverde weinig op; daar enkel zoekresultaten over dat dat NIET bij PMD mag…
  In het Engels direct prijs! Quore wist te zeggen dat dat is voor stabiliteit en stijfheid (https://www.quora.com/Why-is-the-bottom-of-a-typical-plastic-bottle-not-flat).

  …The more you know! 😉

 2. De randjes aan die potjes en bekertje vind ik oervervelend maar als het nodig is…
  Lastig zijn ook tubes crème en vloeibare bakboter waar veel aan verloren gaat. Ik knip ze open en krab er nog heel wat uit, dan ben ik maar een zuinige Hollandse 🙂

  • ms

   Openknippen doe ik niet, wel knijpen tot ik er echt niets meer uit krijg. We betalen er voor, we zouden het er dan ook uit moeten krijgen..

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén