Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een boek is om te lezen

Meestal probeer ik een beetje afwisseling te brengen in de dagelijkse logjes zodat het niet alle dagen gezaag is of alle dagen wandelverslagen.

Maar nu men twee dagen na elkaar een nieuwsbericht op mijn bord gooit dat met de tijd zijn waarde verliest, zie ik me genoodzaakt opeenvolgend twee opinies over een nieuwsbericht te brengen.

Wat is er dan zo heet van de naald? Wel, in de bibliotheek van Halle zitten ze met een probleem. Drie weken na elkaar heeft een onbekende onverlaat op woensdag een hoopje gedaan op een boek en/of CD.

Wil ik het daar nu over hebben? Nee hoor! Ik denk dat ieder relatief normaal mens daar wel hetzelfde zal van denken.

Waar ik het wel wil over hebben is het volgende:

Cultuurschepen (…) heeft klacht ingediend bij de politie. “Hopelijk kunnen zij de vandaal oppakken”, zegt hij in Het Nieuwsblad. In afwachting gaat het toilet in de bibliotheek op slot. Wie naar het toilet moet, zal de sleutel moeten vragen.

Ze zijn zo gehaast om in de pers te komen dat ze hun kansen om de dader te vatten enorm verkleinen. Want nu weet die dat er klacht werd neergelegd en dat ze het in het oog gaan houden. Meer nog, hij weet nu ook dat hij ook niet stiekem met een boek naar dat klein buroke geraakt.

Hadden ze gewoon een weekje gewacht en iemand op het plaats delict op wacht gezet, ze zouden nog een boek of CD kwijt geraakt zijn natuurlijk want vóór de daad kan je niemand oppakken want dan heb je geen bewijs, maar dan hadden ze hem toch in zijn schabbernak kunnen pakken. Nu wordt het mogelijk een onopgelost mysterie.

Previous

Contacten leggen op het kerkhof

Next

Versteend

6 Comments

 1. Slim hoor… hoe is het mogelijk…

 2. elsjeveth

  duidelijk een schijt-ofiel aan het werk in Halle. Een gemiste kans om deze bedreigde menssoort op heterdaad te betrappen met het berichtje in de krant.

  • ms

   Het had ook beter gestaan op hun CV als ze hem inderdaad betrapt hadden i.p.v. verjaagd.

   • elsjeveth

    Het blijft overigens een eigenaardig fenomeen poepen op n boek

    • ms

     Als ik de zaak zou moeten onderzoeken (liever niet, dankjewel) zou ik nagaan wie een rekening te vereffenen heeft met de bibliotheek (of met de poetsvrouw).

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén