Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Puree van Jeroen Meus

Ik keek in de Colruyt naar een hoog gestapelde berg knolselders en terwijl alle andere groenten in normale hoeveelheden in voorraad waren, leken de knolselders wel een imposante attractie in de koelruimte.

Luc kwam bij mij staan en hij zei: “Jeroen Meus heeft al eens knolselderstoemp gemaakt”. Jeroen Meus wordt hier niet echt gevolgd maar zo soms zie ik hem toch eens voorbijkomen op die TV. Het blijft inderdaad bij zien, want horen doe ik hem niet. Luc gebruikt een koptelefoon.

Eigenlijk dacht ik er niets bij. Groentenstoemp … het scheelt hem enkel in de groente, mits hier en daar een kleine afwijking. Waarom zou knolselderstoemp dan iets speciaal zijn? Maar toch legde ik een knolselder in de winkelkar omdat ik ergens het gevoel had dat Luc die stoemp à la Jeroen wel eens wou uitproberen.

En inderdaad, eens thuis zocht hij het recept op.

Niet dat Luc nu zinnens is om nog meer recepten van Jeroen Meus uit te proberen, maar die stoemp mocht er echt wel zijn.

En tijdens al dat gegoogel op “knolselder” vond ik op de C(n)olruyt-website zelf ook nog enkele verleidelijke recepten.

Previous

Carnavalisten en vuilbakken

Next

De-(ci)-bel

16 Comments

 1. Bedankt voor de tip! Lijkt me wel wat om eens te proberen.

 2. Luc

  Is ’t eten nog nie gereed? ?

 3. Ik heb bijna al zijn boeken. Meuske is namelijk een oude bekende. Ik was er jarenlang vaste babysit. ?

 4. Zij

  Knolselderstoemp is heel erg lekker, maar om die knolselder in stukskes te krijgen, heb je ferme spieren nodig.

 5. elsjeveth

  Ik ben Meus-fan. Lekker no-nonsense koken en altijd gezellig bezig in zijn keuken. Dagelijkse kost zie ik graag, een Vlaams genietmomentje hier in het Randstedelijk kookgeweld. Wat leuk Anna dat jij hem in een heel andere hoedanigheid hebt gekend.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén