Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niet bukken!

Het is zover! Waar ik zo een twee jaar geleden nog schreef dat mijn wandelshort er nog opperbest uitzag ondanks de eerste sporen van sleet, is ze nu finaal naar de Filistijnen.

Eigenlijk niet zo verwonderlijk. De twee nieuwe, waarvan sprake, zijn nog altijd nieuw. Ik denk dat ik ze elk één keer heb aangehad. De oude, de genoeglijke, die ging de wasmachine in en bij de volgende wandeling trok ik ze weer aan.

En ik zag de luchtgaten wel, maar gebaarde van krommenaas.

Tot vorige dinsdag. Toen wilde ik mijn veters knopen en ik hoorde de krak. En ik wist het. En ze kwam net van de wasdraad.

“Kan het nog voor één keer” vroeg ik Luc. Maar uiteindelijk heb ik het zelf niet vertrouwd. Stel je voor bij een eventueel onderweegs bukken …

Volgens mijn gevoel zijn de pijpen van die nieuwe wel degelijk smaller dan die van de ouwe getrouwe. Het zal wennen worden.

Previous

Ergernis in de Colruyt

Next

Hoe onnozel!

10 Comments

 1. Ik draag ook veel kleren totdat ze ratsversleten zijn.
  Succes met de zo goed als nieuwe wandelshort. .

  • ms

   Het is niet met alles zo, maar iets dat ik graag draag, dat gaat mee tot het op de draad versleten is.

 2. Komt me bekend voor.
  Vaak duurt het even voor ik iets nieuws accepteer maar àls, dan draag ik het tot het echt niet meer kan. Dan zit het gewoon lekker.

  • ms

   Dat vind ik het belangrijkste, dat het lekker zit.

   Zoiets nieuw dat nog stijf staat van nieuwigheid of iets waar je constant moet staan aan trekken omdat het nog niet soepel valt … mij niet gezien.

   • Het is altijd even doorzetten, anders blijft het in de kast hangen.

    • ms

     Telkens ik iets nieuw wil kopen, maak ik mezelf wijs dat ik beter kan wachten tot ik wat vermagerd ben (op een plaats waar je meestal niet vermagert).

     ????

 3. Soms kom ik er thuis pas achter dat er iets te veel ontbreekt aan mijn kleding.

  Maar lekker zittende kleding draag ik graag. Maar daardoor wel te lang …

  Zonnige groet,

  • ms

   Zelfs na de krak overwoog ik nog even … alvorens te bedenken dat zo een krak ook elders schade kon berokkenen en toen was de beslissing snel genomen.

 4. Een goed zittende short is moeilijk te vinden. Nadat ik een paar kilo’s verloor en de shorts die ik had van mijn billen vallen, heb ik nog niks anders kunnen vinden. Vooral die pijpen zijn een probleem: te kort, te lang, te breed of te smal. Ik zet mijn zoektocht zo nu en dan verder. Hopelijk lukt het mij dit jaar om er eentje te vinden naar mijn zin.

  • ms

   Ik kocht daarom die twee nieuwe bij dezelfde omdat ze er zo hetzelfde uitzagen. Maar dat zijn ze dus uiteindelijk niet echt. De pijpen zijn wel even lang maar smaller.

   Ik had dus liever wel die brede pijpen. Het leek al eerder een broekrok en ik voel zo precies wel het verschil. Of misschien moeten ze ook eerst een paar keer gewassen worden, dat ze soepeler vallen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén