Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Slapen met deze warmte1

Luc had wel al eens gezegd dat hij het ’s nachts te warm had. Ik zou het niet weten, ik slaap. En ik slaap nog steeds even goed als vóór de warmte.

Ik vertelde het wel al meer, ik slaap nog steeds met hetzelfde dekbed als in de winter. Het enige wat anders is, is het dekbedovertrek. In de winter is die in fleece, nu in katoen.

Luc gooit het beddegoed ’s avonds van zich af, maar om 5u ’s morgens vindt hij het meestal toch wat frisjes. Dan sta ik om acht uur op en vertelt hij hoe hij weer een strijd moest leveren om een deel te bemachtigen, aangezien ik daar helemaal in gerold lig.

En dan de regen … Eergisteravond en gisteren zou het regenen. Eergisteravond voelde ik drie druppels. De uitleg van Frank Deboosere is uiteindelijk wel logisch. Het regent wel, maar de druppels verdampen in de grote hitte nog voor ze ons bereiken.

Als het zo nog even doorgaat kunnen we ons douchen in droog water.

1 Metrotime

Previous

De onkruidbestrijding

Next

Verkeerd afgesteld?

19 Comments

 1. Ik benijd je goede slaap. Bij mij gaat het nu wel heel slecht… Na vier uren goede slaap, word ik steevast wakker met hartkloppingen. En dan mag ik het vergeten. Dit duurt nu al weken… Er wordt gezocht naar de oorzaak…

  • ms

   Maar dat komt dan niet door de warmte? Hopelijk wordt de oorzaak snel gevonden.

   • Er wordt naar gezocht… Ik zat al een paar keer bij de cardioloog… mijn hart slaat op hol. Zomaar. Er gaat geen nachtmerrie of wat dan ook aan vooraf. En telkens na 4-5 uur start vanuit mijn heerlijke slaap mijn hart volle vaart op. Van 50 naar 150 per minuut. Soms hoger. Lastig. Echt lastig. Daarna kan ik de slaap niet meer vatten. Nu moet ik zelf een ECG nemen om te zien wat er precies gebeurt tijdens deze nachtelijke escapades van mijn hart. Hopelijk kan men mij spoedig helpen want ik word er niet gelukkig van. Ik kreeg al bètablokkers. Die helpen wel, maar ik verdraag ze niet. Men vermoedt opgekropte stress of vermoeidheid. Er is geen hartafwijking te vinden. Gelukkig. Maar als ik maar vier uren slaap, raak ik uiteraard steeds meer vermoeid. En zo wordt het een vicieuze cirkel. Ook met een straffe slaappil word ik wakker na 4 uren. Dan ben ik nog suffer de dag nadien. Altijd wat, maar dit is écht vervelend.

    • Mijn man heeft ook van die pieken. Van 50 (zijn normale hartslag) ineens naar 200. Diverse onderzoeken gehad (EFO om de ‘fout’ te triggeren, MRI,…) maar niks gevonden. Hij heeft nu een monitor die onder het borstbeen is geïmplanteerd en die 2 jaar het ritme monitort. Gegevens worden ’s nachts naar de cardioloog doorgestuurd zodat die onmiddellijk kan ingrijpen indien nodig.

     • Ach Myriam, wat een zorg. Ik hoop dat bij mij sneller wordt gedetecteerd wat er precies aan de hand is, want ik word er niet bepaald gelukkig van… ik vind het heel beangstigend. Morgen dien ik de monitor met vijf opnames in. Ik hoop dat men mij kan helpen.
      Het beste voor jouw man. Dat moet voor jou ook een grote onrust zijn.

      • De cardioloog heeft ons wel redelijk gerustgesteld. Het implantaat(je) is uit voorzorg geplaatst, net omdat er bij de onderzoeken geen speciale afwijkingen gedetecteerd zijn. De pieken zijn bij hem ook niet frequent.
       Ik hoop dat jij snel uitsluitsel hebt.

    • ms

     Daar zou ik nu niet van slapen. Dat vind ik maar enge dingen om mee te maken.

     Opgekropte stress en vermoeidheid zijn inderdaad geen lachertjes, maar ze kwijt geraken is wel een ander paar mouwen.

     • Het is inderdaad eng. Maar ik mag niet bang zijn zegt de dokter… dan wordt het nog slechter. Makkelijker gezegd dan gedaan. Overigens heb ik nu geen stress in de vakantie. Ik rust veel en geniet. Maar toch is het er. Niet leuk… ?

      • ms

       Inderdaad, gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hopelijk komt er door die monitor met vijf opnames iets uit de bus waar ze echt iets mee kunnen.

 2. Goed en vast slapen is een kunst en velen zullen het je benijden. Maar met dit weer onder een donsdeken slapen? Ik begin nu al te zweten.

  • ms

   Met slapen heb ik enkel een probleem gehad de twee jaren of zo na mijn scheiding. Maar over het algemeen genomen slaap ik onmiddellijk in, zelfs als ik ’s nachts al eens naar de badkamer waggel val ik daarna onmiddellijk terug in slaap.

   Zonder iets op mij kan ik niet slapen. Tijdens een echte hittegolf, als het ’s nachts niet afkoelt kan het gebeuren dat ik het dekbed niet op leg.

 3. Slapen op zich is al meer dan dertig jaar een probleem. En wij slapen ook onder een donsdeken, maar niet nadat eerst de airco de kamer op een aangename 18° gebracht heeft.

  • ms

   Onze slaapkamer zit aan de noordkant. De airco staat hier beneden wel op, op de slaapkamer maar heel sporadisch, in geval van bovengenoemde hittegolf.

   • Onze slpks oosten en zuiden maar is huis van 1937 met plat dak. Airco dus echt geen luxe. In de living staat hij niet zo vaak aan.

    • ms

     Hier staat de airco -tot nu toe- alleen in de living aan en dan nog maar bij tijden. Als het nu echt nóg warmer wordt kan het zijn dat hij ook op de slaapkamer op moet.

     Voor we die airco hadden hebben we één jaar gehad dat Luc sliep met de grote ventilator naast het bed.

 4. Hier geen slaapproblemen. De slaapkamer bevindt zich aan de noord/oostkant zodat er weinig zon naar binnen kan.

  • ms

   In de oude tijd bouwden de mensen zo. En ons huis is een oud huis.

   Wat hier vroeger het bureau was, is nog steeds een erg koele plaats, waar het echt voelbaar frisser is dan hier, ook de noordkant maar in de woonplaats die in één stuk doorloopt naar de zuidkant.

 5. elsje

  het lukt me nog steeds goed te slapen al moet ik wel zeggen, het zijn korte nachten. Tot ’s avonds heel laat in de tuin en ’s morgens vroeg weer richting werk.
  Maar eenmaal in bed: slapen als een ouwe reus.

  • ms

   Ik slaap minstens 8u per nacht, meestal eerder 9. Op pensioen zijn is zalig: gaan slapen als je wil, opstaan als je wil. De wekker, die is er alleen nog als je het zelf beslist. Wat wil je nog meer?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén