Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niet zonder deken

Zie je wel dat ik dus niet helemaal gaga ben. Als ik vertel dat ik de voorbije warme en zelfs hete dagen met het dekbed op heb geslapen bekijkt men me anders wel zo.

Voor mezelf had ik al uitgemaakt dat het een vorm van bescherming is die ik nodig heb. Het geeft me een beschut gevoel en ik zou niet kunnen slapen zonder.

Of de uitleg die ik in het artikel1 las ook van toepassing is, ik weet het niet. Ik val haast onmiddellijk in slaap en slaap meestal wel de hele nacht door (tenminste als ik niet te laat gedronken heb want dan moet ik er ’s nachts wel even uit).

Ik gooi het dekbed enkel af als een hittegolf heel lang aanhoudt en de warmte in huis blijft hangen.

1 Metrotime

Previous

De prespot

Next

De keuze te over

17 Comments

 1. Daar ben ik jaloers van, dat je zo zalig kan doorslapen onder je dekbed.
  Ik word zowat iedere nacht gewekt door een opvlieger. Dan is het dekbed plots benauwend. Vervolgens word ik weer wakker van de kou en trek ik het weer beschermend over me heen. Ik heb er een haat-liefde verhouding mee gekregen de laatste jaren.

  • ms

   Ik heb altijd wel goed kunnen slapen.

   Enkel toen ik nog jong was en bij mijn ouders lag ik eerst lang wakker. Maar ja, toen moest ik veel te vroeg naar bed, samen met mijn tien jaar jongere zus, omdat zij niet alleen naar bed durfde.

   Later, na mijn scheiding, heb ik een paar jaar aan piekeruren geleden. Toen alles uiteindelijk goed kwam stopte dat ook.

   Dat diepe slapen maakt Luc soms wel ongerust, dan vertelt hij dat hij ’s nachts getast had om te zien of ik nog wel ademde.

 2. Gaga ben je daarom niet. Het dekbed slaat een warm deken om je heen.

 3. Zonder iets over me heen slaap ik ook niet, er moet minstens een laken op.
  Anders voel ik me onbeschermd, aan de temperatuur dacht ik nooit.

  • ms

   Zonder iets? Nooit. Als ik het dekbed dan al eens afgooi moet er inderdaad nog steeds een laken zijn.

   Maar ik heb het eigenlijk nooit te warm onder dat dekbed. In de zomer kan het al eens zijn dat er een arm onder uit steekt, dat heb ik in de winter dan weer niet.

   • ’s Morgens zijn handen -en soms ook de voeten- zo hinderlijk warm dat ik ze boven het dek uitsteek om af te koelen. Mijn man schrok er wel eens van bij aanraking.
    Hij heeft altijd geloofd dat ik een ziekte onder de leden had. ☺

    • ms

     Luc vraagt zich enkel af hoe ik het doe, ik ben daar steeds blijkbaar ingerold, wat hij dan “geworst” noemt. Ik weet het zelf niet.

     Ik weet wel dat ik soms, in de winter dan wel, het gevoel heb of ik me moet los wrikken.

     Hij zegt dan ook dat ik het ’s nachts altijd zo warm heb, maar daar heb ik zelf dan geen last van.

 4. Ik moet ook altijd iets over me heen hebben als ik slaap, al is het 30 graden. En die opvliegers, daar heb ik nu ook weer even last van de laatste tijd. Niet echt leuk. In de winter wel weer handig…

  • ms

   Als ik het zo overdenk, heb ik eigenlijk nooit geweten dat ik daar ’s nachts last van had. Ik herinner me wel dat Luc me ooit vertelde dat hij ’s nachts had gemerkt dat mijn been buiten het bed hing. Misschien reageerde ik daar dan wel automatisch op zonder wakker worden.

 5. Ik kan niet slapen zonder een deken hoe dun ook op mij.
  Je bent dus niet alleen.

  • ms

   Gelukkig maar.

   Maar bij mij gaat het niet over een dunne deken maar over een flink dekbed. En als het écht te warm is, enkel een laken.

 6. elsje

  Ik slaap niets liever dan onder een dekbed, deken of wat dan ook. Het geeft mij een heerlijk veilig en beschermd gevoel. Exact zoals jij aangeeft.
  De temperaturen moeten echt tot extreme hoogtes stijgen wil ik van deze gewoonte afwijken. En dan zelfs is een laken een welkome beschutting voor de donkere nacht.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén