Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Verkeerd afgesteld?

Is het nu de warmte? Of heeft het een andere oorzaak?

Vorige week ergens werd er aan de deur gebeld. Er was natuurlijk niemand. Het is vakantie en de speelstraat is weer speelstraat. Vorig jaar hadden we tijdens de vakantie ook prijs. Ergens in de verder voorgaande jaren ook.

In de nacht van zaterdag op zondag, om half twaalf ging de bel. Luc is gaan kijken. Er was wat te doen in de feestzaal en je weet maar nooit.

Achteraf bedacht ik dat we dat niet meer moeten doen, dat gaan kijken.

Mijn (groot)tante Fin had ooit een achteruitkijkspiegel van een camion aan haar raam gehangen om te kijken wie er voor de deur stond. Jammer voor haar was het nooit de buurman. Ze woonde in een zijstraatje dat doodliep op de muur van het koninklijk paleis.

Dat is nu efkes naast de kwestie, we hadden het over tante Fin en die camionspiegel. Die spiegels kan je denkelijk nu ook zo kopen.

Het voordeel van onze voordeur is dat ze nooit in het donker zit, de straatverlichting staat er schuintegenover, wat het zicht in zo een spiegel wel verzekert.

Al vraag ik me eigenlijk ook wel af of het niet met de frequentie van die bel te maken heeft, want we hebben sedert januari een nieuwe bel.

Previous

Slapen met deze warmte1

Next

Het stressloze leven

4 Comments

  1. En zo weten we dus niet wie er rond middernacht aan de deur stond. 🙂

  2. elsje

    het weekend dat voor de deur stond en aanbelde? een dag te laat dat wel

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén