Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Lijkenpikkerij?

Toen in een aflevering van “Vive le Vélo” Karl Vannieuwkerke aan Dimitri Verhulst en Koen Mortier vroeg of de film “Engel”, naar de novelle “Monoloog van iemand die het gewoon was tegen zichzelf te praten” van eerstgenoemde geen lijkenpikkerij1 was, aangezien er overeenkomsten waren met het leven van een bekend wielrenner, dacht ik ineens dat de hele journalistiek eigenlijk onder die noemer kon vallen.

Hoe dikwijls ergerde het me reeds dat ze onder het mom van journalistiek -in mijn ogen dan toch- over de schreef gingen. Het aantal keren dat Philippe Gilbert over dat muurtje vloog leek -weeral in mijn ogen dan toch- op de ouderwetse plaat die bleef hangen. Journalistiek zou volstaan met het vermelden van het feit en het vertonen van de opname, één keer, niet repetitief.

(Lees verder onder de foto)

Journalistiek is ook niet het filmen van iemand die onder grote emotie geen woord gezegd krijgt. Dat is geen nieuws, dat is schending van de persoonlijke zone.

De man in het geel
Geschonden zijn emoties
Sensatiezuchtend

[© ms – 29 juli 2018]

1 Sporza – url: https://sporza.be/nl/2018/07/25/bekijk-de-volledige-aflevering-van-vive-le-velo-met-dimitri-ver/

Previous

Ondanks het vliegengaas …

Next

Voor mezelf uitgemaakt

10 Comments

 1. Hier heb je een heel dik punt.

  • ms

   Gisteravond deed hij het weer. De pers zegt dat ze naar een wielrennen zonder doping moeten gaan.

   En wie betrekt het er altijd bij?

   Momenteel zou ik wel een log (of twee) kunnen schrijven over mijn bedenkingen bij die Tour, maar daar wordt al genoeg over nageboomd.

 2. Ik heb de hele aflevering niet bekeken, maar je hebt meer dan gelijk!

  • ms

   Gisteren heb ik het ook niet uitgekeken. Toen hij over doping begon ben ik weggegaan. Je kan tenslotte elke prestatie in vraag gaan stellen.

   Maar als een onderzoek uitwijst dat er niets aan de hand was, dan hebben zij dat te accepteren. Doen ze dat niet is dat een bewijs dat ze de onderzoekers leugenachtig vinden.

   Misschien vindt een ander dat niet zo, maar dat is nu eenmaal mijn logica.

 3. elsje

  Sluit me graag bij de vorige sprekers aan. Case closed,
  Chapeau voor je mooie gedicht.

 4. Ik heb het programma niet gezien maar begrijp je reactie.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén