Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Maarten en Marijn

Toen Karl Vannieuwkerke tijdens de Tour de France in “Vive le Vélo” vertelde dat “Vive le Vélo” tijdens de “Tour de France Femmes” niet zou doorgaan wegens budgettaire redenen, heb ik eerst wat bozig en smalend gereageerd.

Budgettaire redenen terwijl ze in de gazetten te grabbel gooien hoeveel de bekende schermgezichten van de VRT zoal op jaarbasis verdienen? Nu zijn dat mijn zaken niet, maar Karl Vannieuwkerke was wel één van de eersten die het vrouwenwielrennen in de kijker zette. En nu dit. Neen, dat kon er bij mij niet in.

Er zou wel elke avond een uitzending komen met een ritverslag, wat duiding en wat meer informatie over rensters en hun geschiedenis. Dit programma zou gepresenteerd worden door Maarten Vangramberen en Marijn de Vries.

Ik ben de eerste keer nogal sceptisch voor die TV gaan zitten, maar heb ze daarna wel allemaal bekeken.

Het programma heette dus gewoon: “Tour de France Femmes” maar hier ten huize werd dat al snel M&M.

Achteraf gezien was het dan wel anders maar wel verfrissend, met een andere insteek dan in Vive le Vélo, waarvan ik vond dat het verwaterd was tot het zoveelste achterafklapke door veelal weer dezelfde analisten.

Alleen zouden ze er Maarten mogen op wijzen dat hij Marijns zinnen niet moet afmaken. Dat kan Marijn namelijk best zelf.

Previous

Het onderhoud

Next

Het viaduuk is kaduuk

6 Comments

  1. Verfrissend, zoals je zegt. En minder blabla dan bij Vive le Vélo. Ik heb M&M graag gekeken.

  2. Ik heb het programma niet gekeken. Vive le velo ook niet. De vrouwen in de toer zijn ook aan mij voorbij gegaan.

  3. geen commentaar op het commentaar. Behalve dat het een mooie duonaam is

  4. elsjeveth

    Je hebt gelijk! Ook wij hebben met plezier gekeken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén