Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Waterdrager

Er staat een emmer onder de dakgootafloop in de hoek naast de keukendeur. Dat in afwachting tot wij het gepaste regenwatervat vinden om daar te plaatsen.

Telkens het geregend heeft, of beter gezegd: telkens het genoeg geregend heeft om die emmer te vullen, hoos ik die over in één van de vier tonnen.

Ondertussen zijn er al, gevuld en al, op strategische plaatsen gezet, zodat ik niet meer met een gieter moet heen en weer lopen.

Het geeft een nuttige bezigheid, al wil ik wel zo snel mogelijk een geschikte regenton vinden.

Soms komt daar een klein karweitje bij, dan moet ik namelijk een drenkeling redden. Als het te laat is, haal ik ze er niet uit, maar spartelende wezens laat ik niet verdrinken.

Nog een kleine bijkomstigheid? Ik kan de vierde ton niet vullen. Daarin is er namelijk eentje aan het verpoppen.

Previous

Snotneuzen

Next

Bloemenkerkhof

14 Comments

 1. Deze zomer zal er niet veel water in gekomen zijn behalve in de laatste paar weken, er zijn een paar flinke plensbuien geweest. Bij ons tenminste.
  De spartelaren eruithalen snap ik, zou ik ook doen.

  Die pop, wat gaat het worden?

  • ms

   Tijdens de hete zomer is het echte vat leeg geraakt. Dat is niet verwonderlijk, het is niet eens zo groot.

   Sedert we terug zijn uit vakantie heb ik nu twee tonnen gevuld met die emmer leeg te maken. Wat jammer is, is dat ik de overloop van die emmer niet op kon vangen, want we gaan weer een droogteperiode in … als je de weersvoorspellingen1 mag geloven.

   1 Het Nieuwsblad

   • Dat hoorde ik ook.
    Daar staat tegenover dat er nu rijp op de planten staat, ’s morgens. Ze krijgen dus vocht. Of het voldoende is weet ik niet.

    • ms

     ’s Avonds en ’s ochtends is het frisjes en is de ruit van de auto inderdaad berijpt. Ik weet niet of dat voldoet, ik vrees van niet.

     En zeggen dat wij een grote citerne wilden steken onder de kasseitjes, maar die verdomde aannemer hebben we uiteindelijk buiten gesmeten.

 2. In mijn natte plekken staan bundels bamboe om te voorkomen dat er drenkelingen komen.

  Droge groet,

 3. Ook wij zijn op zoek naar een regenvat, of twee of drie. Niet een vanzelfsprekendheid in Mozambique

  • ms

   Dat verbaast me eigenlijk wel een beetje aangezien er ook een regenseizoen blijkt te zijn (moest ik opzoeken hoor, zo veel weet ik nu ook niet over Mozambique).

   Hier zijn er genoeg maar geen enkel past in die hoek waar het moet komen. Ze zijn te diep en als ze dat niet zijn, zijn ze te hoog.

   Mogelijk overwegen we toch maar weer die ondergrondse citerne en dan kan het waterreservoir van de wc daar ook op aangesloten worden.

   Maar als het over overwegen gaat, dat kunnen wij zo goed als de politiekers die moeten beslissen over het al dan niet afschaffen van het zomeruur.

 4. Wij zitten met een natuurlijke put vol grondwater naast het huis. Een deel loopt zelfs onder het huis. Wel makkelijk. Zelfs tijdens de grote droogte stond er nog water in.

 5. ms

  Met de grote droogte mocht hier geen grondwater gebruikt worden, regenwater ook niet trouwens en dat snap ik al helemaal niet.

 6. Behalve een ton naast ons tuinhuis hebben we ook een grote waterput.
  Of er drenkelingen in terechtkomen, daar zal ik eens op letten.

 7. elsje

  Een echte dierenliefhebber ben je. Hulde!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén