Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Drie maal is scheepsrecht

Dat zegt men zo toch. Al is die derde keer eigenlijk, nu ja … Het is toeval en niet met opzet gebeurd, die reactie van mske over die groene kikker zwemband. Het kwam zomaar. In elk geval bedacht mske ineens dat het hier de laatste dagen al meer over kikkers had gegaan.

Zo was er deze week nog een reactie op een berichtje van acht jaar geleden over kikkers in een regenton. Dat vond mske prettig, dat al die oude postjes toch niet compleet vergeten zijn maar af en toe toch nog gelezen worden.

Minder prettig was het de dag dat mske haar kuisemmer uithaalde om eens met een natte dweil door het huis te gaan. Dat is op zich al geen plezierke natuurlijk. Maar het werd pas luguber toen mske in die emmer het kadaver van een groene kikker vond. Alleen was die niet echt groen meer en zouden ze in een stripverhaal mskes gezicht groen kleuren bij het vinden van zoiets.  Kon dat beest nu nergens anders gaan doodgaan?

Goed dat die natte dweil eens door het huis moest geslagen worden want anders had mske die emmer na het uitkiepen van dat kadaver gewoon terug gaan zetten waar hij stond.

Zodoende bedacht ik dat dat toch wel een beter verhaalke was om te vertellen dan het ding dat hier al twee dagen in concept staat en dat uit de gazet komt. Uit de gazet komt de laatste dagen niks vrolijks al vind mske dode kikkers ook niet bepaald leutig.

En dan, dan gebeurt het! Niet dat het wat te maken heeft met drie maal is scheepsrecht maar wel met die kikkers. Als het woord kikker hier valt krijgen we de grote speurzoektocht naar kikkers. Niet in de hof, maar op het wereldwijdeweb. Dat is al een kikkerverhaal op zich, want ooit stond hier op het blog een citaat over kikkers en daar stond een schoon kikkerke bij.

mske hield al die prentjes bij in een map en toen crashte de pc. Maar dat was toch niet erg want die prentjes stonden toch op het blog. Ja dag! Toen we dat prentje terug wilden opslaan stond er gewoon een rood kruiske. Er zijn zo wel meerdere prentjes verdwenen op het oude blog na één of andere update van …

En sedert die dag zoekt mske telkens het ganse internet af als ze het woord kikkers hoort.

Previous

Tis toch nie waar hé!

Next

Aandacht! Aandacht! Bericht aan de bevolking!

14 Comments

 1. Ieeeewww…dat vind ik toch ook niet graag zo onverwachts in m’n emmer brrr!
  Toevallig hadden wij het gisteren op die verjaardag ook nog over kikkers! zit er iets in de lucht of zo..?

 2. ms

  Er zijn er misschien terug meer. Er was een periode dat men zelfs subsidies gaf voor het maken van een kikkerpoel.

  Stond er bij jou trouwens laatst geen foto – een echte dan – van een kikker op je blog ?

 3. Ah ja…van tijdens de vakantie…dat plekje aan dat meer! daar hadden we elke avond een concert!

 4. ms

  In Kessel-Lo aan de cafetaria van het provinciaal domein zaten er ook (ik weet niet of ze er nog zitten) en die hebben echt wel veel praats voor zo een kleine beestjes.

  Een luidspreker hebben ze echt niet nodig;

 5. Heb je die kikkers daar echt ook gezién of alleen gehóórd? Misschien waren de inheemse kikkertjes wel verdreven door de Amerikaanse brulkikker…die kan er pas wat van, schijnt het!

 6. ms

  Het was een aangelegde poel. Ik weet dus niet wat ze er in gezet hebben.

  Ik heb ze wel gezien maar na al die jaren kan ik me niet echt herinneren hoe ze er uit zagen.

  Misschien eens overwegen om er nog eens langs te gaan.

 7. en wat dacht je van een kikker in de WC-pot als je heel dringend het brildeksel omhoogheft? ’t Was wel een levende, die schrok zich ook rot (denk ik)

 8. Dat liever dan een rat hè oma-moetje…en dát had ik eens!

 9. ms

  Eender welk beest er in die wc zou zitten … ik denk dat ik niet meer zou moeten.

 10. of op slag in de broek?
  en ja, inderdaad nog liever een kikker dan een rat!!!!

 11. meestal schrikken de kikkers van mij, ze springen allemaal het water weer in als ik een sloot of vijver nader, en k zou ze nogthans eens heeeeeel graag mooi op de foto krijgen

 12. Hé nu je het over kikkers hebt ,realiseer ik dat we dit jaar niet door kikkerconcerten wakker werden gehouden. Onze buren van twee huizen verder hebben een grote vijver vol kikkers. Vorige jaren moesten we een paar maanden onze ramen gesloten houden ’s nachts anders konden we echt niet slapen.De buren die ernaast woonden stopten doppen in hun oren omdat ze door het gebrul niet konden slapen. En dit jaar hoorden we die kikkers helemaal niet meer! vreemd toch .Ik vreesde toen altijd dat er eens een kikker die door onze tuin hupte in huis zou komen en wie weet dook die dan ook het wc in ,hahaha!Ik mag er niet aan denken.

 13. Gettie

  Poetsen is zoal niet aangenaam en als je dan nog moet beginnen met eerst een lijk te verwijderen dan zou mijn goesting al helemaal over zijn vermoed ik.
  Dat beestje heeft toch wel iets aan zijn stembanden gehad denk ik want anders zou die toch gekwaakt hebben alsof zijn leven er van afhing hahaha.
  In ieder geval, ik verkies kikkers boven padden in mijn tuin hoor.
  @fotorantje : nu dacht ik echt dat je woorden na “heeeeeel graag” zouden zijn : willen kussen, die kikkers!!! hahahaha.

 14. haha Gettie, maar dat lukt niet hé, die verborgen prinsen vluchten voor mij

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén