Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

We zijn weer van de partij

Het is al lang geleden en het doet wat onwennig aan dat we er weer mee te maken krijgen. De vorige keren waren we aan het werk en hadden we een attest dat het ons onmogelijk was om onze burgerplicht te vervullen.

Nu weer al die affiches opduiken en alle bermen en straatkanten sieren zie je door de bomen het bos niet meer.

In de media merken we ook al dat de verkiezingskoorts stijgt en lijken ze allemaal in het zelfde bedje ziek. Van een publiciteitscampagne kan je moeilijk spreken, het lijkt meer op moddergooien.

Maar het doet raar aan, al die mensen, al die namen en ik ken er -op een paar na- geen enkele van.

Dat wordt lachen volgende maand in dat kieshokje.

Previous

Afwezige aanwezigen

Next

Nazomeravonden

12 Comments

 1. Het is lastig om in al dat geweld de ‘juiste’ partij te kiezen. Zelf zou ik liever standpunten kiezen en geen partijen. Maar ja, ik heb soms het idee dat ik daar de enige in ben.
  In NL is er stemrecht en geen -plicht. Ik weet niet wat beter is…

  • ms

   Ik zou stemrecht beter vinden.

   Er zijn tijden geweest dat ik alles uitploos alvorens te gaan stemmen. Ze hebben nooit hun beloften waar gemaakt.

   Net voor de verkiezingen zie je hen overal, ze staan weeral handjes te geven en beloftes te doen. Ik heb nog nooit geweten dat ze tijdens de periode dat ze aan zet waren op straat stonden om te vragen of ze het goed deden, wat we er van vonden.

   Standpunten? Ik heb een stemcheck-up gedaan, die me zou helpen om uit te maken welke partij dichtst bij mijn opinie aanleunt. Ik kom op die partij uit waar ik -op gemeentelijk vlak weliswaar- zeker niet zal op stemmen. De reden is persoonlijk.

  • Mijn eerste verkiezingen in Nederland was nog een plicht. Daarna heb ik het altijd als een voorrecht gezien. Jammer genoeg stemmen steeds minder mensen.

   Democratische groet,

   • ms

    Ik las ooit eens dat er in België niets mag, behalve wat wel mag, maar dat moet.

    Het is niet zó extreem, maar waarom moet iemand aan wie het niet interesseert of die het allemaal maar één grote komedie vindt absoluut gaan stemmen? Zodat men kan zeggen dat het democratisch is?

    Mijn gedacht daarover: een ouder logske.

 2. Wij zijn er niet, dus wij ‘moeten’ niet. Heel blij om!

 3. Een checque deed ik voorheen ook en kwam aldoor een strengchristelijke partij uit.
  Je kunt nog beter Iene-miene-mutte spelen op de verkiezingslijst.

 4. elsje

  Darts op hoogniveau 🙂 en eh nooit geschoten is altijd mis. wie weet is jullie keuze dit keer een voltreffer

  • ms

   We spreken nu op gemeentelijk vlak: ik stem niet op mensen die normaal op me neerkijken, ik stem niet op mensen die me normaal geen goedendag zeggen/beantwoorden, ik stem niet op mensen die ik niet ken, ik stem niet op mensen … euhm, ik heb ze allemaal opgesomd.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén