Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een midweek Eifel

Vorig jaar, Sunparks Mol in de herfst. Het beviel ons zozeer dat we besloten dat een herfstvakantie geen slecht idee was en we boekten, jawel terwijl we nog in Mol waren, een midweek bij Center Parcs Eifel. Want zeg nu zelf, in de Eifel heeft de herfst toch nog dat ietsje meer.

De intrede in ons huisje was eerder in mineur. Zo klein hadden we het nog nooit gehad. Ze vermeldden wel een woonplaats en een slaapkamer maar er stond niet bij dat die zich in één ruimte bevonden.

Het bed was ruim. Te ruim. Want ons hoeslaken, dat we steeds meenemen om van twee eenpersoonsbedden een tweepersoonsbed te maken, was te klein. Luc keek beteuterd, maar bedacht dat, gezien de periode van het jaar toch ergens hier of daar een hoeslaken in de aanbieding moest staan. Gelukkig had ik, Luc kennende, het adres van de dichtstbijzijnde Lidl genoteerd. Voor wie het nog niet weet: Luc wil altijd weten waar hij de dichtstbijzijnde supermarkt kan vinden, voor geval van nood. In dit geval had hij goed gedacht. In de Lidl vonden we -gelukkig maar- een fleece exemplaar van de juiste maat.

Nog meer gelukkig was dat we ons groot dekbed mee hadden, niet dat van de set die we gewoonlijk meenemen, maar het warme met de fleece dekbedovertrek. Het andere was ook te klein geweest.

Ja kijk, als wij naar Sunparks of Center Parcs gaan is dat altijd al een halve verhuis. Zo nemen we behalve het eigen beddengoed, ook onze eigen mokken mee. Die kopjes van hen zijn maar een vingerhoed groot en men kent mijn voorkeur voor hele kuipen al wel, denk ik.

(Lees verder onder de foto)

Ik kan beter een vergelijkende foto van die zjatten zetten, die zijn kleiner -en vertellen meer- dan dat hoeslaken.

De volgende ochtend kregen we te maken met het volgende probleem. Ik had mijn wandelshort niet bij -wel twee wandelbroeken- maar bovendien ook geen wandelshirt met korte mouwen. En het weer was effenaf schitterend. Ook dat raakte opgelost. Ik heb een shirt van Luc aangetrokken.

Soms staat dat wel erg los en vlot, zo een shirt dat niet echt past. Dat was hier niet het geval. Het ding was gewoon veel te groot. Maar ach, veel wandelaars hebben we toch niet ontmoet en die die we wel ontmoetten kenden ons toch niet.

Of de eekhoorn die ons eerst een hele poos bespiedde uiteindelijk het hazeneekhoornpad koos dat deed om zijn vestimentair ongenoegen uit te drukken, daar hebben we het raden naar.

(Lees verder onder de foto’s)

Meer foto’s:

We boekten ook alweer voor volgend jaar, jaja, ondanks dat kleine huisje … dat ons uiteindelijk toch beviel. Deze keer heb ik wel gewacht om te boeken tot we thuis waren.

Previous

Proximus gaat mee

Next

Kouwe kak

8 Comments

 1. Wat een leuk verhaal, ‘een halve verhuis’.
  Leve de Lidl. Kunnen jullie niet beter een camper kopen? Daar kan nog meer huisraad in 😀

  Voor een huisje namen wij nooit wat mee, hoogstens een extra vest voor onverwachtse kou. En voor de koffie waren meestal wel bekers voorhanden.

  • ms

   Een mobilhome hebben we wel al overwogen, maar dan ben je steeds met zo een lomp ding onderweg. Bovendien heb je in zo een huisje toch wat meer comfort. Alleen jammer van die gescheiden bedden en de kleine koppen.

   En ik heb mijn zomerse wandelspullen nog in mijn handen gehad alvorens te vertrekken en ik had gehoord dat het 19° kon worden en toch is de klik er niet geweest. In het vervolg neem ik zelfs in putteke winter die wandelshort en -shirts mee.

   • Een verstandig besluit.

    Een lomp ding, dat klopt, het hield ons ook tegen. Een caravan ook, het is en blijft kamperen en dat wilden we niet meer.
    Na een aantal jaar tentervaring kozen we voor iets meer comfort. Appartement of huisje.

 2. Vroeger toen de kinderen klein waren gingen we regelmatig naar zo’n centerpark of landal greenparks. We namen een mondvoorraad mee voor de eerste dagen. Dan gingen we de buurt af op zoek naar supermarkt want in zo’n park kon je ook wel kopen, maar dan duur.

  • ms

   Wij hadden nooit vakantie door de zaak. En ergens in 2013 hebben we een ommezwaai gemaakt waardoor we sedert 2014 toch zo een keer of drie per jaar een midweek meepakken.

   Die parksupermarktjes zijn inderdaad veel te duur. Tot nu toe gingen we meestal in België en daar is bij alle vier een Colruyt in de buurt. Nu in Duitsland was er die Lidl.

 3. Wij gingen tijdens de herfstvakantie ook logeren in een vakantiepark in een bos. Mijn echtgenoot vond het veel te klein en voelde de muren op zich afkomen. Zelf had ik daar geen moeite mee. Ik genoot van het kader en de geur van het bos. Het kan nooit zoals thuis zijn als je ergens logeert. De kopjes en de bedden waren van goede kwaliteit en grootte. Lekker geslapen daar.

  • ms

   Ik vreesde dat we in elkanders weg zouden lopen. Bovendien staat Luc ’s morgens vroeger op en gaat normaal dan in de woonplaats op laptop of TV het nieuws lezen. Dat kon daar ook een probleem worden, maar werd het niet.

   De koppen zijn er van relatief normaler eerder klein maar niet écht klein, maar je moet wel constant in de weer om die waterkoker op te zetten als je meer koffie wil. En die grote mokken hebben wij toch thuis niet echt nodig. Dat vind ik een kleine moeite.

   En ja, wij houden niet echt van apart slapen, dat is een persoonlijke voorkeur natuurlijk. Maar dat beddengoed is gelijk met ons daar.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén