Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De tennisballen

Indertijd toen Luc te maken kreeg met de peesplaatontsteking moest hij oefeningen doen met een tennisbal. Dat mocht een andere bal ook zijn, daar niet van, maar een tennisbal had de juiste stevigheid en het perfecte formaat. Wij hadden nog een tennisbal – oorsprong onbekend.

Toen hij zijn steunzolen had, stopte hij met de oefeningen maar laatst, bij het inzetten van de nieuwe lente, greep hij terug naar die bal want naar zijn zeggen voelde hij terug iets.

Laatst, tijdens de midweek in Oostduinkerke, wou hij naar de kringwinkel, kijken of er geen tennisbal lag want hij had de zijne vergeten.

Natuurlijk was er geen bal te zien. We zijn dan maar even tot naar Sportsdirect gereden en kochten een set van 3. Daarmee kan hij een bal in zijn valies, in zijn eendagskoffer en in de picknickmanden steken. Dan zou hij, logischerwijze, altijd een tennisbal bij de hand voet hebben.

Sedertdien hebben we al in alle kringwinkels -en het zijn er heel wat, met het oog op de zoektocht– tennisballen gezien. In één ervan lagen zelfs meer setjes tennisballen (van 4 stuks) dan we in de Sportsdirect zagen. Uiteindelijk hebben we nog zo een set meegenomen.

Ook langs de autosnelweg zagen we ze al in de zijkant liggen. Gaat daar iemand tennissen? Of gaat het om een camionneur met een hielspoorontsteking?

Vrijdag, tijdens de wandeling, riep Luc uit: “Nu niet overdrijven hé!”

Hoe lang de bal er al lag valt een beetje op te maken uit de staat waarin de voetbal ernaast zich bevond.

Previous

De recensies

Next

Een volksverhuizing

12 Comments

 1. Inderdaad vreemd dat er her en der tennishallen te koop zijn…

 2. tennissende vrachtwagenchauffeurs langs de autostrade kan ik me niet zo direct voorstellen. Je weet natuurlijk maar nooit.

  • ms

   Ik eigenlijk ook niet.

   Maar langs die autosnelwegen zie je wel meer dingen waarvan je niet begrijpt hoe ze er komen.

 3. Overgegooide ballen van tennisvelden?
  Van mensen wier hielsporen zijn genezen?
  Tennisballenplanten in het wild?

 4. waar je aandacht aan besteedt … ?

 5. elsje

  Langs de snelweg zie je inderdaad vreemde zaken. Zoals 1 laars of schoen of slipper. Daar krijg ik altijd zo’n wee gevoel van . Welk vreselijk accident is hier gebeurt denk ik dan

  • ms

   Ik probeer daar meestal niet aan te denken en zeker niet meer sedert ik weet dat schoenen uitgaan als je er niet meer bent. Lugubere gedachte.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén