Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ook van slag

Ergens rond drieën in de namiddag merkte ik op dat de weerapp op de telefoon 34° aangaf. Benieuwd -ik had al eens gemerkt dat je bij die app meer graden krijgt voor hetzelfde geld- ging ik eens op Buienradar krijgen dat mààr 30° vermeldde.

Even later wou ik er toch snel een schermafbeelding van maken en zag dat de tussenstand geslonken was met 2°, dus moest ik de buitenthermometer gaan controleren.

En die, wel die gaf zo een 37° aan. Maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat die dan toch in de volle zon hangt.

Later was er dan weer wel 4° -36° vs 32°- verschil, maar toen had ik geen zin meer om te herbeginnen.

Het is zomer en zelfs de thermometers zijn van slag.


Previous

Het bestond vroeger ook

Next

Rustig tempo

16 Comments

 1. Hier was het 31 graden… ik was ook van slag… ?

  • ms

   Wij -gelukkig- niet. We hebben ’s morgens proviand gehaald voor de rest van de hittegolf en hebben ons in stilte bezig gehouden. Zelfs de airco stond nog niet aan.

   Maar ik ga nu ook geen onkruid gaan wieden of het trottoir gaan schuren.

   • Ik had een afspraak bij de kapper pal in de namiddag… die ik al had verzet… dus ik moest wel gaan. Het was heel warm onder die nylon kapmantel. Was me dat zweten. Vandaag rustig aan en geen plannen. Heerlijk is dat.

    • ms

     Poeh! Een kapper met dit weer, ik mag er niet aan denken.

     Ik ga niet meer sedert dat laatste gedoe. Ik laat het groeien. Als het moet bijgewerkt worden, zie ik nog wel hoe en waar.

     Mijn haar zit nu in een staartje en is bovendien omhoog gestoken omdat dat staartje toch al zo lang is dat het in mijn nek kletst als ik beweeg. En daar is het wél te warm voor.

     Geen plannen voor de rest van de week, enkel op zondag, maar dat zou dan weer niet doorgaan wegens regen en onweer.

     ?

     • Vreemd, ik kan de link naar jouw vorige Posts niet openen… In ieder geval draag ik mijn haar ook altijd in een staart of opgestoken. Mijn grijze uitgroei laat ik regelmatig bijkleuren. Het is zo lelijk in dat donker haar van mij. Vandaar.

      • ms

       Dat is waar ook, al is het raar. Dit is de volledige link:

       https://wizzewasjes.be/?p=61524

       Ik verf het niet meer sedert begin 2011.

       https://wizzewasjes.be/?p=9602

       Het is heel licht grijs tegen het witte af, maar ooit was het zilvergrijs en leken er mêches in te zitten, zodat men mij vroeg bij welke kapper ik het liet doen.

       • Nu lukt het wel! Blijkbaar ben je gezegend met mooi grijs haar. Zou ik ook graag willen, maar dat zit er helaas niet in…

        • ms

         Vorige keer lukte het ook via je laptop maar niet op de telefoon.

         Wel, ik moet zeggen dat ik mijn haarkleur best goed vind nu en dat ik blij ben dat ik de beslissing nam om het te laten groeien.

 2. Ik had verkoeling op mijn werk dankzij de airco maar op het stationsplein zelf was het gloeiend heet. Je kan als het ware een ei bakken op de grond.

 3. 25° in de schaduw, 38° in de serre en in de zon weet ik het niet maar het zal ook rond de 30 zijn.
  Straks kalmpjes het warm eten klaarzetten en dan naar de ventilator, de boeken en de bank of ligbed.

  • ms

   Vanmorgen om iets voor zeven gaven beide apps 3° verschil: die van de telefoon zelf zei 23° en die van buienradar 20°.

   Nu 27 vs 21.

   Wij eten vandaag koud warm eten.

   ?

   En verder doen we het ook kalm aan.

 4. Wij vinden het allemaal wel meevallen. Onze buitenthermometer in de schaduw geeft vooralsnog redelijke temperaturen aan en de bomen bij de beek zorgen ’s nachts voor afkoeling.

  • ms

   Wel ja, de airco heeft nog niet op gestaan en vannacht sliep ik nog met het dekbed. Eer ik dat afgooi moet het eerst wel enkele dagen/nachten stikheet zijn.

   In de dag wordt het hier wel warm binnen maar houden we de gordijnen afwisselend dicht. Nu die achteraan, in de late namiddag die vooraan.

   Wij hebben geen bomen en het koerke is ommuurd. Dat is dan ook heel snel oververhit. De vogelbadjes zijn dagelijks te verversen.

 5. elsje

  In Den Haag valt het enigszins mee. Het is wel heet, maar er staat redelijk veel wind. Dat maakt het dragelijk. Op kantoor en in de metro airco. Eigenlijk heb ik niets te klagen. ’s avond tot laat in de tuin. En medelijden met de oververhitte renners in de tour.

  • ms

   Daar heb ik geen medelijden mee. Ze doen er alles voor om er bij te zijn. Ze weten dat het in het Zuiden warmer is dan hier. En het staat hen vrij om op te geven als het hen te gevaarlijk lijkt.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén