Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De twijfel van elk jaar

Elke decembermaand vangt aan met het wikken en wegen over het wel of niet plaatsen van de kerstboom en alle andere versierselen die er bijgekomen zijn.

Elk jaar overtuig ik mezelf om het toch maar te doen. Elk jaar ben ik blij als hij er staat. Elk jaar vraag ik me af waarom ik het nog doe. Elk jaar beloof ik mezelf het me de keer er op niet meer over het hoofd te trekken.

Want zie je, het versieren en aftuigen is voor mij. Kerst en Nieuwjaar zijn hier geen uitbundige feesten. Zoneke en Querida komen, Amke en Ella komen enkele dagen, maar geen van allen op de dagen zelf. Dan vieren wij onder ons beidjes.

De twijfel van elk jaar is er dus weer. Meestal zetten we die kerstboom de dag na sinterklaas.

Hij staat nog niet. De twijfel is er wel nog.

Previous

Onderwerpen bij de vleet

Next

De Markies

12 Comments

 1. Die kerstboom komt hier al jaren niet meer. Of we andere kerstversiering zullen aanbrengen laat ik aan onze dochter over. Die doet zoiets graag.

  • ms

   Het gaat me eigenlijk om de moeite die het kost, het herschikken, het plaats vinden voor … en achteraf de leegte die je zelf creëerde op te vullen.

 2. Dat snap ik zo goed, ik had heel lang dezelfde twijfels en zette hem uiteindelijk toch. Een kunstboom, in een echte boom heb ik geen zin meer. Zonder kleine kinderen hoeft dat niet. Gedoe, naalden…
  Dit jaar heb ik alles klaar gezet, niet te diep nagedacht want de twijfel beu. Tenslotte vind ik het zelf ook mooi.
  Morgen of overmorgen begin ik er aan.

  • ms

   Eens hij staat vind ik het mooi, maar zonder vind ik het ook mooi en huiselijk, anders zou ik het helemaal ombouwen.

   Ik vrees ervoor dit jaar …

 3. Net gezet, die boom. We vieren de 22ste al wegens allerlei overlappingen voor de kinderen op kerstavond en kerstdag. Misschien groeit de twijfel hier ook wel met het ouder worden of zo.

  • ms

   Daar heeft het wel veel mee te maken ook. De jobs van de kinderen die vergen dat ze met Kerst en nieuwjaar moeten werken, de kleindochters zijn geen kindjes meer.

   Vorig jaar kochten we nog allerlei bij voor de kerstversiering en dit jaar gaan we waarschijnlijk eens kijken wat het geeft zonder.

   Donkere dagen? Dat zeggen we nu ook al maar maken de lichtjes in een boom het dan zo veel lichter?

 4. Hier net hetzelfde gedraal en getwijfel… Ben ook nog maar net terug van een weekendje Ardennen…

  • ms

   Waarschijnlijk komt het er nu niet meer van. Amke en Ella gaan straks naar huis en dan zie ik ze -normaal gezien- pas na nieuwjaar terug.

 5. elsje

  Mijn twijfel wel of niet een boom is voor de komende jaren in de koeling geplaatst. Met Xavi en Roan gaan we de kerst vol lichtjes en met boom tegemoet.

 6. Jarenlang verkocht ik Kerstbomen.
  Het heeft mij genezen van deze decembertraditie.

  Vredelievende groet,

  • ms

   Wel, ondertussen ben ik er uit.

   Vorig jaar kocht ik een klein boompje voor op de trapbaluster en een iets groter klein boompje voor in de eetplaats. Die ga ik straks van de zolder halen en die kunnen best staan. Niet te veel opbouwwerk, niet te veel afbraakwerk en toch de kerstsfeer.

   Ik neem een wasmand mee naar zolder en wat me belief en in één wasmand past kan mee afdalen, want opstijgen gebeurt pas met pasen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén