Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Addendum

Laat me nog een beetje verder borduren op hetzelfde thema van gisteren.

Gisteren wou ik het ook nog hebben over de dag waar je naam op staat. Die wordt namelijk gebruikt om aan te geven dat je er toch niks kan aan verhelpen. Das waar. Maar het is niet omdat het zo is, dat ik ga beslissen om te gaan koorddansen boven de Niagara watervallen.

Waaghalzen die verongelukken zijn te ver gegaan of verloren de voorzichtigheid uit het oog. Blijkbaar was dat dan niet de dag waar hun naam op stond, als je de reacties op zulke ongevallen leest.

Dus is enige voorzichtigheid toch geboden. Bovendien kan je ook beter uitkijken en raadgevingen opvolgen als het gaat om het virus een halt toe te roepen.

Nog een punt. Net gisteren las ik in de krant over het hamsteren dat nergens voor nodig is1. Er is -volgens hen- voorraad genoeg.

Doe ik nu voeding in omdat ik bang ben dat er niet genoeg voorraad zou zijn? Ah bah neen ik! Ik doe dat omdat afzondering zo plots wordt aangekondigd dat je niet meer gauw naar de Colruyt kan voor het nodige en precies dàn zou die specifieke winkel misschien wel uitverkocht raken omdat dan een heel dorp of hele stad ineens gaat inslaan.

Ze moeten het niet te gek maken, maar ze moeten ons nu ook niet voor onnozel verslijten. Als ik zin heb om te kopen, dan koop ik. Het feit dat ze er een probleem over maken wil voor mij enkel zeggen dat er mogelijk wel een probleem ís of zou kunnen zijn.

____________________
1 Het Laatste Nieuws

Previous

Ginne paniek

Next

De afvalkoers

8 Comments

 1. Het wordt een beetje paniekzaaierij. Voor sommige mensen is dit echt niet goed…

  • ms

   Wat mij meer stoort is dat uitmelken, die nevenartikelen die bijdragen tot enerzijds paniekzaaierij en anderzijds de eigen portemonnee spijzen.

   Vanmorgen zag ik een artikel: “Hoe verspreidt het virus zich?” Daarin werd visueel een voorstelling gegeven van praktisch drie maanden virus. Wie heeft zich bezig gehouden met het maken van een infantiel filmpje? In het belang van de mensen? Neen toch.

   Nieuws is ver over de nieuwswaarde heen.

   En de bemoeizucht niet te vergeten! Mijn moeder hamsterde. Telkens ze ergens korting kon krijgen kocht ze dat, dat wil zeggen dat er zo een tiental wastonnetjes gestapeld stonden in de voorraadkamer.

   Dat doen wij niet. Wij voorzien enkel dat we gedurende een korte periode niet om boodschappen zouden moeten.

   En nu gaan ze zeggen dat het “niet nodig” is. We wilden sowieso een voorraadje hebben voor moesten we samen ziek worden en toen was er nog geen sprake van Corona. Dit heeft nu onze beslissing van een dik jaar geleden van die fameuze lange baan gehaald. Dat is al.

 2. Dat we voorzichtig moeten zijn met dat virus kan ik begrijpen. Dat er paniek gezaaid wordt vind ik minder. Da’s nergens goed voor.

 3. Alleen aardappelen kocht ik extra. Voor een noodpatatje. ☻

  • ms

   Aardappelen kopen wij in kleine zakjes omdat ze bij ons te snel schieten maar wij kochten wel pasta en een paar blikken met groenten. Morgen brengen we nog één en ander mee.

   We willen natuurlijk niet te veel kopen anders kunnen we het hele jaar door noodeten eten. En zelf sla en tomaten kweken zie ik me nog niet doen.

 4. elsje

  Het gaat qua reacties de verkeerde kant op. En dat is jammer.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén