Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ginne paniek

“Niet panikeren” zeggen de paniekzaaiers van de gazet. Panikeren we? Neen, toch niet. Zijn we bang? Weet ik niet. Maar ongerust ben ik wel.

Luc is iemand die geen verkoudheid krijgt. Neen, bij hem wordt dat dus onmiddellijk bronchitis, al is er beterschap en is dat onmiddellijk niet meer zo direct. Nu dus.

Ze zien ons te weinig, ze zien ons graag, zodoende gaan wij op bezoek. Dat ze verkouden zijn zeggen ze niet. Zodoende kan Luc naar de dokter, naar een wachtzaal met grieppatiënten en mogelijke coronabesmettingen. Zijn we bang? Weet ik niet. Maar ongerust ben ik wel.

Dus belt Luc de wachtdienst, liever bij de dokter van wacht, dan wachten tot maandag als alle vakantiegangers terug zijn.

Straks om kwart na tien heeft hij een afspraak, gelukkig bij een teamgenoot van onze dokter die Lucs dossier kan zien.

Panikeren doen we niet, voorzorgen nemen wel. We deden al een voorraadje eten in om in afzondering -ik vertik het om “lockdown” te zeggen- te gaan. Eerlijk gezegd, gaan we dat niet doen als het niet nodig is maar wel in geval dat wij beslissen dat het nodig is.

En dan mogen ze ons nog zo graag zien en ons zo weinig zien, meer dan telefonisch zal het dan toch niet worden.

Previous

Een zaak van grote ernst

Next

Addendum

10 Comments

 1. Zelf maak ik me niet druk maar je weet nooit wie wie ontmoet heeft.
  Degenen die vaak buitenshuis gaan en veel andere mensen ontmoeten lopen meer risico.

  • ms

   Inderdaad, dat is ook wat ik er van denk, maar ik blijf er niet voor thuis. Volgende zondag doen we de boekenmarkt in Aarschot behalve natuurlijk niet moest Aarschot ineens een broeihaard gaan vormen en afgesloten worden … of wij.

   Maar Luc is wel een persoon met een verhoogd risico.

 2. Ongerustheid houdt ons waakzaam, denk ik. De echtgenoot kreeg zonet instructies voor op school volgende week …

  • ms

   Waakzaam is niet slecht. We moeten het niet onderschatten ook niet. En ja, die scholen waar zoveel mensen samen komen …

 3. Via mijn werk kom ik regelmatig in contact met mensen van over de hele aardbol. Hopelijk word ik niet het eerste slachtoffer in de stad.

 4. ms

  Zou je de dan niet de eerste Belg zijn? Die andere was toch vals alarm?

 5. Verzorg je goed. Van harte beterschap.
  Vandaag was ik in Gent. Daar stond ik er ook meer bij stil tussen al die mensen…

  • ms

   Ik denk er niet op die manier aan, het enige dat me bezorgd maak is dat dat virus wel degelijk het ademhalingssysteem blijkt aan te pakken. Maar gelukkig is Luc nu wel naar de dokter geweest, al was het nog in het beginstadium, maar moet hij maandag niet meer als er zieken uit vakantie zouden komen.

 6. elsje

  Voor mensen met ademhalingsprobleem blijkt het virus inderdaad niet zo best. Verder maak ik me maar geen zorgen en ga ook niet panikeren.
  Invloed heeft het wel op het gedrag van mensen en dat is niet altijd fijn te ervaren.
  Moet je onverhoopt niezen dan lijkt het soms of je de hele wereld aan het besmetten bent.

  • ms

   Wij nemen een paar regels in acht. Nóg minder tussen grote massa’s lopen, geen handen meer geven, niet meer kussen (elkaar wel nog), enkel nog op bezoek gaan als er geen verkoudheid of aanverwante in huis zit, een paar pakskes spaghetti extra in de kast (waar halen ze het in hun hoofd om wc-papier te gaan hamsteren?), een paar extra bussen desinfecterende gel voorzien (als ze terug in voorraad zijn): één voor in de keuken en één voor in de bakken voor op reis, … en dat niet enkel nu, maar voor de rest van wat ons nog rest aan toekomst.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén