Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De afvalkoers

Niet dat ik er een gewoonte wil van maken, maar ik wil het toch nog eens over de afgelegde kilometers van de voorbije februarimaand hebben.

Qua beweging kan dat tellen, wetende dat ik in het begin van de maand drie dagen bij Nitro en Murphy was, zonder hometrainer en slecht weer en verder de voorbije maand af en toe ook wel eens weg was. Eigenlijk denk ik dat ik verder wel ongeveer alle dagen iets heb gereden, afhankelijk van waar we waren en wat we deden.

En dat zit nu precies niet goed. Of toch? Ik weet het niet. Afvallen doe je er niet van. Dat is punt één. Afvallen is een kwestie van evenwicht tussen bewegen en eten. Het beste afvalresultaat haal ik als ik niet fiets en mijn gewoon kcal aantal per dag eet. Fietsen? Dan moet er meer gegeten worden en dat is een probleem. Het lijkt nooit genoeg.

Fiets ik, dan blijft het gewicht stabiel, in die mate dat ik er de lintmeter bij haalde. Goed nieuws dus voor als ik ooit mijn streefgewicht zou bereiken. Maar nu? Met de aankomstlijn in zicht?

Ik overweeg om het nog maar eens helemaal om te gooien, om de aanbevolen drie dagen per week volop te gaan fietsen en wat koek en chocolade bij te eten om de rest van de week wat los te rijden en me aan het afvallende aantal kcal te houden.

Goed plan? Zaterdag reed ik niet en zondagochtend waren we weer in vrije val.

Strak plan? Dat zullen we nog zien.

Previous

Addendum

Next

En net toen …

11 Comments

 1. Veel succes met dat plan. We lezen wel of je al dan niet afgevallen bent.

 2. Ik wil er twee kilo af, dat nu al de hele winter. Zit twee kilo boven mijn normaal gewicht. Wat ik ook doe… het wil niet lukken.

 3. Strak plan!

  • ms

   Vandaag terug vrije val, maar riskeren om drie dagen op rij hetzelfde te doen -in dit geval niets- is vragen om problemen. Het lijkt wel of mijn corpus zich snel aanpast en dan gaat vasthouden.

   Morgen wordt er dus weer gefietst.

 4. Goed plan om strak te worden. 😀
  Je zou gestresst raken door het streven naar een juist gewicht.
  Ik heb het al lang opgegeven, en ben sinds man overleden is veel zwaarder geworden. Het zij zo.

  • ms

   Bij mij is het er sluipenderwijs bijgekomen. Ik ben niet gestresst daardoor maar hou het nu wel secuur in het oog.

   Ondertussen doe ik er al meer dan een jaar over. Maar dat kan me niet schelen. Deze manier van leven bevalt me wel.

 5. elsje

  Rustig door ademen en tevreden zijn met jezelf. Je blog lezende doe je er alles aan om gezond door het leven te gaan. Dat is nog altijd de beste keuze

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén