Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

… en ook op je hoofd

Niets beter in de strijd tegen de vieze beestjes dan een portie zonneke.

Dus stapte ik naar buiten met de snoeischaar. Ik ging de rosse verdroogde takken van de chrysanten afsnijden. Tja, dat had ik al voor de winter willen doen, maar je weet wel, de baan was te lang.

Tot mijn grote verwondering had één van beide planten jong groen en daar was ik wel blij om. Ik hoopte bij de tweede ook enig nieuw leven te ontdekken, maar dat was noppes. Raar. Omdat ik daar geen foto van wou op het blog heb ik de forsythia maar in beeld gebracht.

Toen viel de geur me op. Met mijn neus is dus alles terug in orde blijkbaar. Het hele koerke geurt naar hyacint.

Straks nog wat buiten. Ik heb de start van het onkruid blijkbaar gemist met die verkoudheid.

Er is dus nog veel te doen.

Previous

Laat de zon in je hart

Next

Van den hond en den ezel

17 Comments

 1. Ook wij hebben flink in de tuin gewerkt, maar er is nog veel te doen… dit weekend vliegen ze met een drone over het huis, tuin en omgeving ivm de verkoop van onze doening. Wel heel raar dat het nu moet gebeuren maar we wisten niet dat die corona ging komen… Gelukkig hebben we tijd. We verhuizen pas in augustus of september 2021.

  • ms

   Vertrek je uit Breskens?

   • Ja. Het is veel te groot geworden en vraagt teveel onderhoud, vooral ook de tuin. Mijn man zag het niet meer zitten. Ik ben het ook vaak moe, vooral in combinatie met mijn job. Toevallig vonden we een flat die helemaal naar onze zin is en we hebben onmiddellijk toegehapt… dat was weliswaar voor er sprake was van deze crisis. Pas volgend jaar verhuizen we. Ondertussen wordt het huis verkocht. Ben benieuwd.

    • ms

     Succes! Wel een hele aanpassing van een huis met grote tuin naar een flat.

     • We hopen in positieve zin want de tuin is ons tot last geworden en het veel te grote huis ook. Gelukkig is het een flat in het groen. We hebben rondom tuin, maar we moeten hem niet meer onderhouden ?

      • ms

       Hopelijk gaan Broes en Storm zich dan niet verloren voelen. Alhoewel, een kat past zich snel aan.

       • Gelukkig zijn het binnenkatten. Het is ook heel ruim, dus dat zal wel lukken. Net als hier kunnen we een stukje van het terras voor hen afsluiten met kattennet voor de dagelijkse frisse neus. Dat komt wel goed.

 2. Er is van alles te doen in de tuinen dankzij die superlange herfst.

 3. Lekker in de zon, deed ik ook en straks weer. Je hebt al bloemen, dat maakt het karweitje nog plezieriger.

  • ms

   Vanmorgen ben ik ook al bezig geweest. En inderdaad, die bloemen maken het allemaal wat fleuriger.

   Ik ga straks ook nog wat … mussen treiteren. Gelukkig versta ik de mussentaal niet. Ik geloof dat me daar constant verwijten naar mijn hoofd worden geslingerd omdat zij niet naar het voederhuisje durven.

 4. elsje

  Met het thuiswerken geniet ik van het zicht op de tuin. Dat is een voordeel. Vanochtend een Vlaamse gaai in de walnotenboom, de kleine vogeltjes druk in de weer, de waterkippen en de eenden in de sloot voor het huis druk met het produceren van de volgende generatie, en vanochtend een piepklein muisje rondrennend in de tuin.

  • ms

   Ik haal onkruid weg. De mussen zitten op hun tribune op de dakgoot. In plaats van een poot(je) toe te steken.

   • De leuke kleine tuinvogeltjes hier steken wel een pootje toe. Of eerder een snaveltje: ze verticuteren het grasveld en woelen de borders om. En hoor ze eens genieten, des morgens om kwart voor zes. Herrieschoppers. Uitslovers.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén