Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Idealiter

Ons zwemmen ziet er in het meest ideale geval als volgt uit: eerst zwem ik mijn gewenste afstand en Luc de zijne, daarna brengen we onze zwembril naar de lockers, nemen onze hamamdoeken en gaan een kwartier in de sauna, waarna we een koude douche nemen met een halve slag, om daarna in het bubbelbad uit te bubbelen.

Dat kan niet elke keer. Soms hebben we de sauna zo goed als voor ons alleen, soms zit die sauna al zo vol als een harington en dan hoeft het voor ons niet

Het bubbelbad is een beetje het zelfde verhaal. Soms zijn de bubbelbaden leeg en kunnen wij kiezen in hetwelk wij gaan, soms zitten er meer mensen in dan ballekes in de soep en dan hoeft het voor ons ook niet.

In het minst ideale geval kunnen wij dus enkel en alleen zwemmen. Dat gebeurt eigenlijk haast nooit. Maar we komen nooit ontgoocheld buiten omdat het ons echt wel vooral voor het zwemmen te doen is.

En als ze dan dat stormbad nog opzetten, dan voelen wij ons helemaal als een vis in het water.

Previous

Een voorgevoel

Next

Aan tafel!

16 Comments

 1. Lang geleden dat ik nog eens in een sauna ben geweest. Moet ik weer eens inplannen.

 2. Zwemmen is de enige sport die ik graag doe, wandelen doe ik minder omdat de vriendin waarmee ik wandelde is overleden . In mijn eentje wandel ik niet graag. Maar ik vraag me af wat is een stormbad?

  • ms

   Dan krijg je golven in het recreatiebad, bootsen ze bliksem en donder na en begint het keihard koud water te regenen. Over een koude douche gesproken.

   De keren dat Luc niet mee kon wandelen ging ik wel alleen. Het stoort me niet. Het alleen zijn heeft me eigenlijk nooit gestoord.

 3. Dat klinkt goed. In de sauna was ik nooit maar het stormbad spreekt me aan al ken ik het alleen met grote golven. Ik had er eeuwig in willen blijven. 🙂
  Ik kan me voorstellen dat je je kiplekker voelt na het zwemmen.

 4. Toch leuk als je zoiets in je buurt hebt! Je doet mij er zin in krijgen.

 5. elsjeveth

  Ik kan het me helemaal bij je blog aansluiten. Ik geniet ook van de zwem-fitles, daarna baantjes zwemmen, als afsluiter het bubbelbad. Gelukkig gaan niet alle leden van de zwem-fitles aan het bubbelen, meestal zijn we met 2 hooguit 4.
  Daarna een kwartiertje koffie-klets en ik kan de week weer aan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén