Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Na de lockdown

Moest nu plots die lockdown opgeheven worden, ik zou zelfs niet onmiddellijk in de auto springen en zeker nog enkele dagen wachten eer ik zelfs nog maar aan het voorzichtig plannen van iets niet-essentieel begin.

 1. De containerparken gingen open en wie stond er niet in de rij?
 2. De doe-het-zelfzaken en tuincentra startten opnieuw op en wie moest daar niet zijn?
 3. De burgerrestaurants openden hun drive-ins en wie stond er niet aan te schuiven?

Zodoende zie ik niet in waarom ik holderdebolder zou moeten gaan rond hossen omdat het mag.

Ik zie dat dus compleet verkeerd? Ik zie die maatregelen niet als straf- maar wel als veiligheidsmaatregelen.

Ik wou ze uit vrije wil zelfs al verlengen omdat ik me, zelfs in de Colruyt, niet veilig voel. Maar wat doe je er aan als iedereen weer volop kan gaan boodschappen doen, kinders incluis?

Wat vind je dan, net op het ogenblik dat je van het ene op het andere moment in een duistere doolhof terechtkomt en op zoek gaat naar een heel klein lichtpuntje?

Wel, dan las ik dat de lockdown voor 65+’ers misschien tot het najaar of zelfs het voorjaar van 20211 zou duren en vond dat wél een zaak om even aan te kaarten. Want wie gaat dan ons commissekes doen? Mogen wij dan verlangen dat men ook kinderen gaat weren? Of moeten we allemaal samen getroept op een bepaald tijdstip langsgaan als het anderen niet past? Kunnen we dan een zekerheid vragen van de Collect & Go, wat dus bij ons twee keer erg slecht afliep en met een sisser eindigde? En moeten we dan ook die 5€ extra betalen? Of gaan ze daar ook speciallekes voor doen zoals ze de laatste maand voor iedereen deden?

Of zien ze het helemaal anders? 65+’ers mogen gewoon niet meer uit hun kot komen? Ik wil niet afhangen van anderen om mijn eten thuis te krijgen. En voor de rest doen we toch al niets meer dan niets.

En dan zijn er zij die uitroepen dat ze gaan rebelleren2, dat ze daar niet willen van horen! Maar ach, die roepers hun veiligheid wordt dan wel beter gegarandeerd dan de mijne, denk ik. Ik sta namelijk niet in het voetlicht.

Ik weet het, beide artikels zijn enkel leesbaar voor abonnees en dat ben ik niet.

Mogelijk is er helemaal geen probleem, mogelijk gaat dat ook wel rond draaien, maar ik vond het toch wel prettig om het eens van me af te schrijven en er vooral op te hameren dat kranten artikels met uitspraken van onheilsprofeten niet meer zouden mogen publiceren tenzij compleet bevestigd én leesbaar!

1 Het Laatste Nieuws
2 Het Laatste Nieuws

Previous

Google in reparatie

Next

De olifanten

8 Comments

 1. Ik heb er ook zo’n hekel aan als mensen doen alsof hen een straf is opgelegd… neen, het is verdorie voor je eigen veiligheid – en die van een ander. Wees blij dat ze iets doen.

  • ms

   Wij hadden het al besproken, zelfs als de maatregelen opgeheven worden, gaan wij toch de meeste zaken in acht blijven nemen tot er een vaccin is. Dat wil zeggen dat wij dat zelf beslissen en de risico’s incalculeren.

   Als ze het gaan verplichten dan vind ik dat we er wél kunnen op staan dat bepaalde voorzorgen -waarvan voorbeeld in het log- in functie van de nuttelozen en waardelozen worden voorzien. Want dat is nu precies het gevoel waar ik al mijn hele leven tegen vecht.

   Luc is nog geen 65+’er, ik nog maar net. En nu doen ze net of we oud, dement én afgeschreven zijn.

   • Ik ben het hartgrondig met je eens op alle punten.??

    • ms

     Hun uitspraken zijn koud, betuttelend en minachtend.

     Dat je als potentieel risico zelf moet beslissen om je afzijdig te houden terwijl diegenen die nu de regels aan hun laars lappen en zo het risico groter maken vrolijk verder mogen doen vind ik al erg genoeg. Ze gaan het er nog eens inwrijven.

     Ze hadden die beter opgesloten in plaats van beboet.

 2. elsje

  De zogenaamde toogvirologen. Met hun panieknieuws en andere flauwekul. Die verdienen een heel lange klap toe de mond lockdown.

  • ms

   Als je dat maar weet.

   Dan krijg je slecht nieuws, heb je een dilemma en zoek je een puntje van licht en duwen ze je de dieperik in.

   Alles om zichzelf belangrijk te maken.

 3. Betutteling hoef ik ook niet, maar ik ben dan nog maar net 60.
  Hoe het zal verlopen weet ik niet, maar ze zullen van uit Brussel nog veel met ons voeten spelen. Zo voel ik het aan.

  • ms

   Ik denk niet bepaald dat het aan Brussel ligt.

   Ik denk eerder aan die die de maatregelen zo snel mogelijk opgeheven willen zien omwille van de centen en dat die dan een beetje gaan doen alsof ze bezorgd zijn om de ouderen.

   Ze kunnen niet recht voor ons raap zeggen dat we economisch nul en generlei waarde hebben natuurlijk.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén