Ge ziet ze wel, maar ge denkt: “Wat zou het?”
Maar dan moogt ge niet kwaad worden, want dan ga je drastisch ingrijpen.
Dan denk je: “Gedaan met dat gezever van de dagelijkse likes” want dat is gewoon vingerklikwerk.
Ge ziet ze overal, op alle blogs en nergens zeggen ze wat. En ge denkt: “Ik ga ze blokkeren”.
Ik wou ze blokkeren toen ik terug mijn eigen kalme zelf was maar vond toen dat het toch nogal boers was en wat kwaad berokkent het eigenlijk?
Nog efkes overpeinzen.
“Zouden ze dit log liken?”
Bertie
Niet terugliken, dan blijven ze op de duur weg. Of blokkeren als het je stoort.
Die komen bij mij ook een paar, ik dacht dat ze er geld mee verdienen van de adverteerders. Zoiets.
Anna berg
Ik like ook wel zonder commentaar te geven. Daar zit geen dubbele agenda achter. Gewoon een teken dat ik het goed of leuk of interessant of … vond maar geen behoefte had om te reageren.
ms
Dat is de bedoeling van die “Like” knop dan ook.
Maar in de WordPresslezer kan je zien wie je volgt en gewoon de rij aflopen en liken en dat is wat “likers” doen, net zoals Bertie zegt, om terug geliket te worden.
Je moet daarom zelfs het blog niet openen noch lezen wat er staat.
ms
Het zou best kunnen dat er geld aanhangt, door het aantal volgers of likes meer geld krijgen van hun adverteerders.
Maar opgeven doen ze niet. Die ene, die overal gaat reageren, hangt hier al een jaar of vijf te liken. Af en toe blijft hij eens een pozeke weg. Dan is hij waarschijnlijk op vakantie.
elsje
Met gevaar voor eigen leven heb ik je bericht geliket …af en toe moet je het gewoon es van je afschrijven nietwaar.
ms
Ja, precies. De meeste dagen denk ik er niks over, sommige dagen denk ik “foert” maar er zijn van die dagen dat ik vind dat het gewoon parasiteren is dat ze doen.
Het sop is de kool niet waard. Net zoals het groot aantal volgers dat ik heb, dat hoopt dat ik hen ook ga volgen. Eer ik dàt doe moeten ze me wel iets te vertellen hebben.
Matroos Beek
Ik like wat ik lees en meestal voorzie ik ook een commentaar.
Het valt mij ook op dat ik likes krijg van ik weet niet wie allemaal, bloggers uit het buitenland o.a. die ik niet eens volg. Na een tijdje geven ze het meestal op als ik hen niet like.
ms
De meesten haken af, maar twee blijven wel hardnekkig doorgaan.
Daarom ook dat ik geen melding op het blog wil van hoeveel volgers ik heb, daar zitten er ook een resem tussen die enkel volgden om zelf gevolgd te worden, maar die komen niet elke dag hun boodschap achterlaten.
Soms laat ik ook wel enkel een like achter omdat wat ik wou zeggen er al staat of omdat ik niet zou weten wàt te antwoorden. Maar liken kan wel aan de lopende band, zo je wil.
Matroos Beek
Precies. Ik hecht er ook totaal geen waarde aan. Het zegt niks. Er zitten er vast nog meer tussen die je stiekem volgen en niks van zich laten horen of zien.
ms
Dat vind ik nu wel plezant, dat er meer mensen het blog lézen. Zelfs als ze niet reageren. Dan schrijf je tenminste niet verloren moeite.
Matroos Beek
Het hangt ervan af wie dat zijn… van sommigen wil ik niet dat ze me lezen.
ms
Je kan het toch niet tegenhouden. Of je moet met een zwarte lijst beginnen.
francky
ik krijg ook regelmatig likes van commerciele blogs. Die like ik niet terug. Geen interessen in nagellak, beautytips en lifstyle. Ze doen maar.
ms
Volgens mij zijn het geen firma’s, wel websites met de bedoeling, zoals Bertie zei, om mensen te lokken om te klikken en zo geld te vangen.
Vroeger, bij de Skynetblogs, deden ze dat om een teller de hoogte in te jagen.