Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De puzzel

Blogs lezen … het brengt je op ideeën. Want er was een puzzel in huis. Ooit gekocht voor Amke en Ella, die er met volle moed aan begonnen. Hij is nooit af geraakt. De tijdspanne tussen twee bezoeken deed de puzzel de das om en ik ruimde hem op.

Ik dacht er pas aan toen Matroos me een duwke ging geven en ik me stond voor te bedenken wat ik zou gaan doen aangezien ik geen zin had in lezen, geen zin had in stofzuigen, niet alle dagen moest gaan staan bakken en ik mijn kleren liever zou aanpassen als het echt zomer wordt.

Stond die doos nog waar ze hoorde te staan? Of had ik ze misschien al bij de spullen van de rommelmarkt gezet? Dat was het punt waarop ik zou beslissen. Want ik kon niet echt zeggen dat ik zin had in puzzelen. De doos stond waar ze hoorde te staan.

En de microbe beet. Gelukkig was het geen virus. Puzzelen smaakt dus naar meer.

Deze ga ik inkaderen. Eventuele volgende denkelijk niet. Ik ben echt niet zinnens om het huis vol puzzels te hangen, maar weet je … op de gastenkamer, waar Amke en Ella slapen hangen enkel een paar posters van Amika. Daar zijn ze nu toch wel te oud voor … denkte ni?

Previous

Kinderzaken

Next

Uitzonderlijk toevallig

15 Comments

 1. Wat leuk te lezen dat je door mij ging puzzelen!
  Ik heb er ook weer zin in, maar doe het voorlopig maar niet. Het is nog even te druk en ook ik zou niet weten wat ik met al die afgewerkte puzzels moet…

  • ms

   Ik had er helemaal niet meer aan gedacht dat die hier nog stond.

   En nu zou ik het jammer vinden om hem terug uit elkaar te halen, al heb ik het niet zo echt begrepen op ingekaderde puzzels.

   Maar voor op de gastenkamer of op de overloop zie ik het wel zitten.

   Of ik er opnieuw aan begin? Ik weet het niet. Ik ben dus ook bang dat we uiteindelijk met een galerij aan puzzels gaan komen te zitten op die overloop (enige overdrijving mijnentwege).

   We zien wel.

 2. Het is verslavend., als ik niet met een lastige rug zat was ik ook weer begonnen. Maar dat pijnlijke gehang boven de tafel… ?

  • ms

   Ik had een groot karton over de leuningen van de zetel gelegd en er een taboeret bij gehaald. Kon ik bij tijden zitten en gebogen staan.

   Verslavend? Dat kan je wel zeggen. Eens begonnen zat ik meer daar dan bij mijn laptop. Bovendien scheen de zon er zalig door de ruiten, terwijl de laptop aan de noordzijde staat.

   Misschien moet ik de woonplaats eens ombouwen.

 3. Ik krijg er goesting van … maar ik heb 0 puzzels in huis (in Mozambique) en in de winkel is een 40-stukjes-puzzel (of minder) het ‘moeilijkst’ dat je kunt vinden.

  • ms

   Je zou je hersens nogal moeten pijnigen.

   Ik ga er nu niet echt naar op zoek, maar moest ik er nu ene zien die me wel bevalt zou ik hem toch kopen, denk ik.

 4. Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit bij nagedacht dat je iets met een gemaakt puzzel zou moeten doen…. behalve weer uit elkaar halen, flink schudden en de puzzel doorgeven aan de volgende liefhebber!

  • ms

   Ik heb er nooit bij nagedacht omdat ik nooit de zin heb gevoeld om er een te maken … jawel in de tijd van de kinderen en kleinkinderen, maar dat was kinderspel.

   Nu? Aan de volgende liefhebber geven? Ik denk het niet. Ik ben een raar mens, ik woon in een raar huis met een rare overloop. Daar kunnen we er een paar kwijt en op die gastenkamer ook … op voorwaarde dat ik er eerst nog weer mee begin en het niet beu wordt.

 5. Vroeger had ik in mijn kamer bij mijn ouders ook een zelfgemaakte puzzel aan de muur hangen. Tegenwoordig ben ik daar niet meer mee bezig.

  • ms

   Ik zou “vroeger” mijn tijd niet zo mogen “verprutsen” hebben van mijn moeder.

   Dus moet ik het nu doen.

   😉

 6. elsje

  Je maakt in mij ook iets wakker en wat een schitterende kleuren die puzzel. Ik verplaats mijn puzzel neiging wel naar het najaar, veels te mooi weer nu. content dat ik na een dag (thuis)werken gewoon kan chillen in de tuin.

  • ms

   Normaal zou ik de puzzel terug uit elkaar gehaald hebben maar omdat het resultaat er stukken beter uit zag dan de doos ben ik van mening veranderd.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén