Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Te wakker in slaapstand

Dat we geen overgordijn aan de achtervenster hebben omdat de straatverlichting onze overloop verlicht, vertelde ik al.

Dat we soms ’s nachts eens over die overloop lopen, vertelde ik al.

Dat we slapen zonder slaapkledij, vertelde ik al.

Of we nu aangekleed of niet over die overloop lopen vertelde ik nog niet en dat ben ik ook niet zinnens. Feit is dat Luc sedert een bepaald voorval wel sloefen aanheeft en ik een badjas heb in de kleur van een blonde labrador waardoor ik me sommige ochtenden, bij het open trekken van de overgordijnen, afvraag of de overbuurvrouw niet zou denken dat … soit.

Ergens deze week, op een vroege morgen om 5u slenter ik, labradorblond, over de palier en zie door het achtervenster een fietser de berg afstuiven, volledig in het zwart gekleed, inclusief zwart masker en muts.

Om 5u steek ik het licht niet meer aan en mijn fantasie ging op de loop.

Stel dat die fietser mijn schim heeft gezien in het ochtendlijk vroeglicht. Stel dat die denkt dat in coronatijden iedereen blijkbaar in zijn blootje in huis ronddwaalt, zou die dan de flikken niet durven sturen wegens exhibitionisme?

Stel dat de flikken zouden komen en ik zou zeggen: “oh maar dat was mijn labradorblonde badjas”?

Stel dat de flikken zouden zeggen: “Dat is die van u niet, want gij kunt daar twee keer in” … wat ook weer waar is. De zoom komt tot halfweg mijn kuiten en om mijn zakdoek te pakken moet ik mijn arm strekken.

Zouden ze me geloven als ik zeg dat ik die verkies boven de meer passende mauve, die ik ook nog heb, omdat hij mij het gevoel geeft dat ik met beddegoed en al over de overloop waggel.

Gelukkig ging mijn fantasie terug in slaapstand eens mijn hoofd mijn kopkussen raakte.

Previous

God stalken

Next

De laatsten zullen de eersten zijn …

17 Comments

 1. Haha. Labradorblonde humor. ?

 2. Ik zie het helemaal voor me ?

  • ms

   Ik vraag me af van waar het gedacht ineens kwam. We wonen hier al sedert 2003 en ik heb het nooit eerder zo gezien.

   Waarschijnlijk omdat ik meestal geen fietser zie op de uren dat ik over de palier loop.

   ?

   • De palier… dat woord is nieuw voor mij. Is dat de overloop?

    • ms

     Ja. Inderdaad.

     Maar persoonlijk zou ik eerder een onderscheid maken tussen onze palier en de overloop. Sloef lag altijd op de palier, maar de overloop waar ik het over heb is een soort van halve passerelle.

     Raar huis hebben wij hoor.

 3. De vraag is nu wat die fietser er over denkt.

  • ms

   Eerlijk? Ik denk dat die fietser op die plaats beter kan kijken waar hij rijdt dan omhoog naar mijn achterraam te kijken.

   Het gaat daar namelijk erg steil bergaf.

 4. ??
  Was je wel helemaal wakker?

 5. elsje

  Maar nu…waar ging de zwart gemaskerde fietser naar toe? dat is dan voor je volgende nachtelijke fantasie

  • ms

   Om vijf uur ’s morgens? In het godvergeten gat waar wij wonen?

   Ik denk naar Tienen of Sint-Truiden, vroege shift.

 6. Een zeer beeldend stukje. Leuk. Maar weet je welk woord me echt deed glimlachen? Nostalgisch glimlachen? Dat kun je vast niet raden. Palier. In de eerste zin gebruikte je al het woord ‘overloop’ en toen dacht ik ONMIDDELLIJK aan ‘de palier’. Dat komt natuurlijk omdat jij Vlaams bent en ik daar ben opgegroeid. En het woord ‘palier’ was al zeker 20 jaar niet meer actief in mijn vocabulaire. Heerlijk. En toen stond het er toch … midden in je verhaal. Super. Tof.

  • ms

   Als je in de zoekfunctie gaat kijken, kan je zien dat ik vroeger steeds “palier” gebruikte. En ik heb getwijfeld, inderdaad, tussen palier en overloop.

   Ik gebruik wel zoveel mogelijk Vlaamse woorden maar soms, ach ja, je moet de mensen ook niet te veel opzoekingswerk bezorgen.

   😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén